Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по

...
Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по
Коментари Харесай

Виктория Томова се класира за втория кръг във Франция

Виктория Томова се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите WTА 125 в Руан (Франция) с награден фонд 115 хиляди евро. Поставената под номер 10 българка отстрани швейцарката Зимона Валтерт с 6:3, 6:4 за 85 минути. 

27-годишната Томова, която е 94-а в международната класация, навакса закъснение от 1:3 и със серия от пет следващи гейма тя стигна до триумфа в първия сет.  Във втората част софиянката пропиля ранен брейк задатък против 113-ата в света Валтерт, само че по-късно стигна до нов пробив за 4:3 и това се оказа решаващо.

С триумфа тя проработи 15 точки за класацията на WТА и 1613 евро, а за място на четвъртфиналите ще срещне Ана Конюх (Хърватия), " щастлива губеща " от квалификациите.

24-годишната Конюх е някогашна номер 20 в света, само че сега заема 170-ата позиция в ранглистата. Двете имат един мач между тях в Белград през предишния сезон, извоюван от хърватката с 5:7, 6:2, 6:2.

Томова участваше и в конкуренцията на двойки, само че нощес тя и представителката на домакините Естей Каскино изгубиха на старта от Анкита Райна (Индия) и Розали ван дер Хук (Нидерландия) с 2:6, 5:7.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР