Виктория Томова несъмнено изживява най-силния месец през професионалната си тенис

...
Виктория Томова несъмнено изживява най-силния месец през професионалната си тенис
Коментари Харесай

На крачка от финала: Томова приключи участието си на WTA турнира в Бощад

Виктория Томова безспорно изживява най-силния месец през професионалната си тенис кариера, откакто имаше необикновен сезон на трева. Вики откри място в четвъртфиналите на WTA 500 конкуренцията в Ийтбърн, което беше първо постигане до толкоз напреднала фаза на шампионат от сходна категория за родната ни представителка, а след това тя затвърди мощните си изяви, класирайки се за втори кръг на Уимбълдън. Българката обаче нямаше никакво желание да си почива и се насочи към шведския град Бощад, където се включи в WTA 125 шампионата на червени кортове.

Първата ни ракета направи извънредно сполучлив преход към настилките и с лекост доближи до полуфиналите, единствено че там позволи проваляне от южнокорейката Су Джьон Джан с 2:6 3:6. Все отново нашата сънародничка може да бъде удовлетворена от представянето си, защото направи сериозна крачка към непосредствено влизане в главната скица на US Open и също така от понеделник ще запише рекордно класиране в ранглистата, като единствено една позиция ще я разделя от влизане в първата стотица.

Българката откри дуела с чудесно извършено подаване, само че идващите три гейма отидоха в актива на азиатката. Томова най-сетне съумя да прекъсне нейната серия, само че вторият ѝ сервис ставаше обект на непрекъснати офанзиви от страна на Джан и скоро първата част отиде в актива на международната номер 155.

По-нискоранкираната състезателка прдължи да има изразено превъзходство в хода на дуела и непрестанно поемаше самодейността в разиграванията, до момента в който родната ни представителка изглеждаше бледа сянка на себе си и справедливо се оказа догонваща с два пробива във втория сет, а напълно скоро срещата приключи с победа на южнокорейката.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР