Виктория Иванова от Враца e едно от децата на "Българската

...
Виктория Иванова от Враца e едно от децата на "Българската
Коментари Харесай

По Коледа стават чудеса: Историята на борбената Вики от Враца

Виктория Иванова от Враца e едно от децата на "Българската коледа ".
7-годишното момиче е с диагноза детска церебрална парализа и има двигателни увреждания на ръцете и краката. Рехабилитацията е единственият ефикасен метод за възстановяване на тежкото положение на детето. Семейството на Виктория поставя непрекъснати старания да обезпечи нужните процедури.
За трета поредна година от „ Българската Коледа “ отпускат по 1000 лв. в помощ на детето.
„ Името значи „ победа “, без да знаем, че ще се наложи да се борим с това, с което се борим сега. И аз се веселя, тъй като тя е нашият дребен победител. Колкото е да е нежна, тя въпреки всичко е усмихната, щастлива “, споделя майката Петя Цолова.
Вики има тежка квадрипареза. Причината е прибързано раждане, при започване на седмия месец. Вследствие на подаването на О2 е потърпевш мозъкът на момиченцето, стигнало се до появяването на кръвоизливи в главичката.
Виктория е доста мощно наранена двигателно и раздвижването е главно за лечението. Вече години фамилията се занимава с ежедневна рехабилитация.
„ Аз се веселя, че умствено сме непокътнати. Не на 100% е съхранена, само че схваща, прави опити да приказва “, съобщи майката.
Дарение към "Българската коледа " може да извършите .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР