Виктор Турмаков24 юни се оказа тежък ден за микровълновата ми

...
Виктор Турмаков24 юни се оказа тежък ден за микровълновата ми
Коментари Харесай

Пишман експерти

Виктор Турмаков
24 юни се оказа тежък ден за микровълновата ми фурна. Цял ден хрупах пуканки, гледайки усмихнат по какъв начин дежурните говорещи глави с жълтопаветни мозъци леят автентичен екстаз по какъв начин " този път в действителност край с ботоксовото джудже от Кремъл ".
Един пишман " кремлинолог " говореше по какъв начин следим в действително време края на Путин. Втори предвкусваше кървави конфликти сред ЧВК " Вагнер " и изпратените против тях наборници от съветската войска. Трети пък твърдеше, че " готвачът на Путин го е сготвил ". 
Една персона от Варна описваше мокрите си сънища за улични боеве из Москва. И потопът от отзиви на всевъзможни покемони как  Пригожин се обърнал на 180 градуса от " касапин " на " наш човек ". 
Ето главните им неточности. 
Дори и в най-тоталитарните страни има крила във върхушката, които постоянно скрито се ритат по кокалчетата. Така че надали властта в Москва се е пропукала, както се твърди. Самите руснаци непрекъснато приказват за " боричкащите се кули на Кремъл " и по какъв начин на високите етажи на властта участват националисти (Медински, Шойгу), либерали (Силуанов, Набиулина), технократи (Орешкин, Мишустин), представители на службите (Наришкин) и на силовите структури (Герасимов). Логично, след началото на рецесията в Украйна въздействието на вторите поради примиренческата позиция към Запада се е свила, само че президентът Путин както преди 24 февруари 2022 година, по този начин и в този момент е балансьор, изразяващ постоянно компромисна позиция. 
От тук следва втората илюзия на " специалистите ни ", че в случай че Пригожин беше свалил Путин, Русия щяла незабавно да се върне безшумно в границите си от 1991 година и да се трансформира в демократичен парадайс. 
Путин води интервенцията в Украйна постепенно, методично, с дълги паузи, с цел да даде опция на Запада и Киев да седнат на масата за договарянията, с което в действителност провокира неодобрение измежду локалните турбопатриоти, които желаят бърза, даже и скъпа победа в Украйна.  
Ако Путин бъде свален, на негово място няма да застане някой бял и бухнал либерал, както им се желае на нашите " умни и красиви " хищни пилета, а някое доста по-радикално и автократично лице. 
Третата нелепост в устата на говорещите глави у нас беше, че в Русия избухва революция. Руснакът обаче добре помни Смутните времена от XVII век, рухването на властта в разгара на Първата международна война и последвалото кърваво братоубийство сред червени и бели, покосило милиони. Затова и обществото, и елитът твърдо застанаха зад Путин и държавното управление му, въпреки  оправданата рецензия към тях.
Следва разумният въпрос към домораслите " кремлинолози ". Защо огромните " миролюбци " желаят кървава революция в Русия с всичките произлизащи последствия като бежански талази, международна икономическа рецесия и нуклеарно оръжие отвън надзор?
И в този миг пуканките ми приседнаха, а усмивката помръкна. Самоопределилите се за специалисти по Русия, у които постоянно липсват знания за страната, езика, културата и историята, а от време на време и хромозоми, могат единствено да копират опорки, спуснати от западни издания, и да ни ги натрапват като безспорната истина. 
Но през днешния ден това не е задоволително, с цел да им повярваме.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР