Над 200 000 нарушения на правото на труд са отчели

...
Над 200 000 нарушения на правото на труд са отчели
Коментари Харесай

КСНБ: Масово карат служители да изпълняват задачи извън задълженията им

Над 200 000 нарушавания на правото на труд са отчели от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/ през предходната година. Най-много са свързани с възлагане на задания на служащите , които не влизат в нормалните им отговорностите им.

Данните бяха оповестени по време на деветия годишен отчет за нарушаванията, свързани с практикуване на правото на труд в България, заяви „ Bulgaria ON AIR “.

Останалите нарушавания на трудовите права у нас са: работодателят не провежда безвъзмездни медицински прегледи и не се получава в допълнение заплащане за работата на отсъстващ сътрудник. Докладът сочи още, че при възходящите нарушавания на трудовите права у нас работодателите правят дейности, целящи закриване на синдикална организация, има отводи от даване на нужна информация за водене на договаряния за КТД, а също по този начин и възлагане на работа по време на отпуск/болничен .

Също по този начин не престават практиките работодателите да постановат парични санкции , което понижава контрактуваното заплащане, не се заплащат средства за командироване на чиновници, назначават се хора, които не са подписали трудов контракт и други

Българин предизвестява: Цяла Европа е залята от задгранична паплач, пазете се!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР