Депутатите уважиха ветото на президента върху Закона за насърчаване на

...
Депутатите уважиха ветото на президента върху Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Депутатите уважиха ветото на президента върху Закона за насърчаване на инвестициите

Депутатите почетоха ветото на президента върху Закона за поощряване на вложенията. Ветото получи гласовете на ПП-ДБ, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “. Против бяха от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Ако не се преодолее ветото, ще загубим парите по Плана за възобновяване и резистентност. Всеки ще си носи отговорността “, сподели депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов.

„ Чудесна предизборна тирада. Правите промените скришно преди празниците под масата и ние няма да подкрепим това “, отговори Татяна Султанова от ПП-ДБ.

 Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията България 16 мин. Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията  Единодушно: Без <a href=хазартни реклами в медиите " /> България 3 мин. Единодушно: Без хазартни реклами в медиите  Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията България 16 мин. Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията  Единодушно: Без <a href=хазартни реклами в медиите " /> България 3 мин. Единодушно: Без хазартни реклами в медиите

Част от този закон планува активи на държавните горски предприятия да се продават без търгове.

Мотивите за връщане на закона за ново разискване бяха, че текстовете, против които президентът е срещу, заплашват конституционно обезпеченото право на българските жители на здравословна околна среда.

До гласуването в зала се стигна след ново планувано изключително съвещание на отиващото си 49-о Народно заседание.

За ново разискване бяха върнати наредбите, които редуцират времето на способените органи да се произнесат по въздействията на даден план върху околната среда и вкарват принцип на безмълвно единодушие за неговото осъществяване. Оспорени са и ограничението на опциите за правосъден надзор, както и удължаването на валидността на избрани решения, чийто период изтича или към този момент е изминал.

Държавният глава оспорва и основаването на предпоставки за придобиване на имущество, благосъстоятелност на обществени предприятия, което води до риск от ощетяване на публичния интерес.

Съгласно претекстовете на президента още едно разискване в Народното събрание е належащо и тъй като тези промени, импортирани сред първо и второ четене в процедурата по приемане на закона, са гласувани, без да е извършено публично разискване, при липса на предварителна оценка на въздействието, както и на финансова аргументация.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР