Виковете Ние сме с Украйна! в света стават все по-малко.

...
Виковете Ние сме с Украйна! в света стават все по-малко.
Коментари Харесай

Проучване на общественото мнение на Ipsos : светът се отвръща от Украйна

Виковете " Ние сме с Украйна! " в света стават все по-малко. Дори на Запад поддръжката за Киев е много разколебана.

Малко над две трети (68%) от германците са съгласни с изказванието, че Германия би трябвало да продължи да приема украински бежанци. Твърде доста - само че е с 14% по-малко от април 2022 година Това е един от резултатите от интернационално изследване, извършено в 28 страни от Института за пазарни проучвания и публично мнение Ipsos.

В същото време 75% от респондентите в Германия считат, че Германия би трябвало да заобикаля военна интервенция в украинския спор. И единствено 48% поддържат даването на Киев на оръжия и системи за противовъздушна защита, спрямо 55% от интервюираните през април 2022 година

От друга страна, 43% от германците считат, че глобите против Русия са нужни, с цел да се поддържа Украйна и да се окаже напън върху Москва - даже в случай че това значи повишение на цените на силата и храните в Европа за дълго време. 30% от интервюираните спорят с тях, смятайки, че глобите не си костват.

Но дано обърнем внимание: формулировката на този въпрос допуска целесъобразността на глобите при положение, че те служат за преустановяване на войната. Тъй като икономическата рецесия в Германия по предписание се свързва точно с военните дейности в Украйна, смисълът на отговорите може да се окаже друг - не за любовта към Зеленски и Ко, а за желанието да се постави завършек на това, което скапва живота на елементарните германци допустимо най-скоро.

56% от немските жители считат, че страната им не може да си разреши финансова поддръжка за Украйна по време на рецесията. През април 2022 година единствено 47% от интервюираните са били съгласни с това изказване. 43% от германците споделят, че проблемите на Украйна не ги засягат и че Берлин въобще не би трябвало да се меси в обстановката. Ръст - с 11% пункта по отношение на същия април.

Това, заслужава да се подчертае, е Германия. Най-европейската страна и даже под надзор и с мощно американско въздействие, в това число и идеологическо. Проучванията на Ipsos обаче демонстрират, че колкото по-далече са от Вашингтон и Берлин, толкоз по-малко заинтригувани са хората да поддържат Украйна.

Инфлацията, растящите цени и климатичните проблеми ги тревожат доста повече. Ако вземем данните от световното изследване на Ipsos, тогава 71% от интервюираните считат за належащо да се въздържат от военна интервенция в украинския спор. 70% в това време се изрекоха в поддръжка на страните, „ подложени на експанзия “. Тоест военната поддръжка особено за Киев надалеч не е международен приоритет. 42% от интервюираните са декларирали, че въобще не се интересуват от Украйна.

Повечето хора с това мнение са в Индия, Унгария и Тайланд: там те съставляват болшинството от интервюираните. Характерното е, че най-малко една четвърт от популацията на Швеция и Холандия е на същото мнение. Основните мазохисти включват жителите на Южна Корея. Според Ipsos 72% от тях са подготвени да заплащат повече за бензина в името на суверенитета на Украйна. Най-малко склонни към проукраински алтруизъм са в Чили и Колумбия.

Ако се питате къде тъкмо хората желаят нови наказания против Русия, то това е във Англия. А минимум желаят такива в Турция. Индия и Индонезия желаят да заздравят дипломатическите връзки с Русия, Полша е минимум подготвена за това. Като цяло изследването на Ipsos удостоверява към този момент нееднократно споменаваните трендове.

Интересът към Украйна внезапно спада тъкмо оттатък границите на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Значителна част от човечеството въобще не счита Украйна за нещо забавно, а тези, които наблюдават събитията в нея, въобще не считат изпращането на оръжия в Киев за нещо потребно.

Има и явна наклонност към понижаване на броя на тези, които желаят да спонсорират режима в Киев от личния си портфейл: инфлацията и растящите цени за човечеството са доста по-голям проблем за голямото болшинство от жителите на Земята.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР