ВиК - Шумен завърши подмяната на част от съществуващ довеждащ

...
ВиК - Шумен завърши подмяната на част от съществуващ довеждащ
Коментари Харесай

ВиК – Шумен подмени участък от довеждащ водопровод, който обслужва кварталите „Макак “, „7-ми километър “и „Индустриален парк“ на гр. Шумен и селата Белокопитово и Панайот Волов

ВиК - Шумен приключи подмяната на част от действителен довеждащ тръбопровод с диаметър 700 мм, от стоманобетон, намиращ се до жп линията София - Варна. Съоръжението водоснабдява кварталите „ Макак ", „ 7-ми километър " и „ Индустриален парк " на гр. Шумен и селата Белокопитово и Панайот Волов.

„ Установихме, че казусът се дължи на компрометирана втулка, причина за непрекъснат теч на вода. Това утежняваше експлоатационните характерности на водопровода и беше причина за високи загуби на вода от това оборудване, ", сподели Иван Пушкаров, шеф на ВиК - Шумен. „ Ремонтът беше доста комплициран, а дейностите по демонтирането на сектора от остарялата тръба - характерни и изискваха детайлна подготовка и огромна точност. Ефектът от този ремонт е дълготраен и чакаме фрапантно понижаване на загубите по оборудването и възстановяване на услугата водоснабдяване за клиентите от обитаемоте места, които се водоснабдяват от него ", добави Иван Пушкаров.

ВиК - Шумен слага във фокуса на своите старания възстановяване на успеваемостта на сдружението във всички аспекти на неговата работа, в това число понижаване на загубите на вода и повишение на енергийната успеваемост на оборудванията, с което да се понижи и разхода на електрическа енергия, който е и най-голямото перо от всички разноски на организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР