ВиК-Шумен възстановява аварийно захранване за кв. Мътница. Целта на проекта

...
ВиК-Шумен възстановява аварийно захранване за кв. Мътница. Целта на проекта
Коментари Харесай

ВиК-Шумен възстановява аварийно захранване за кв. Мътница

ВиК-Шумен възвръща спешно зареждане за кв. " Мътница ". Целта на плана е да се обезпечи незабавно краткотрайно водоподаване на хората в квартала . В рамките на плана ще бъде построена краткотрайна водопроводна връзка за квартала, от бездънен сондаж № 5 до шахтов бунар и краткотрайно оборудване, с което ще се прави водочерпеното от дълбокия сондаж.

Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен разяснява, че трайното решение на казуса ще се реализира откакто се възвърне бездънен сондаж No 5 от водоснабдителната система на квартал " Мътница ". Тази система не работи от 30 години и ще бъде належащо и възобновяване на помпената станция над бездънен сондаж № 5, дружно с прилежащото електрозахранване и съоръжение.

Предвижда се реорганизация на сектор от напорен тръбопровод към помпена станция " Мътница " и създаване на водопроводна връзка, с напорен тръбопровод, от шахтов бунар към водоема за квартала, сподели още Панайотова.
 Обявиха бедствено състояние в шуменския кв.
Обявиха бедствено състояние в шуменския кв. " Мътница " поради безводие

Бедственото състояние е със период 7 дни

Тя добави, че спешното водоподаване ще се употребява единствено до момента в който приключат плануваните действия по създаване на в допълнение водоснабдяване на квартал " Мътница ".

Припомняме, че на 16 януари в поради повреда. Близо 140 000 души бяха наранени от повредата на магистралния тръбопровод в Шумен.

Месец по-късно

На 10 септември хората от квартала, които са без вода повече от 4 месеца,

По-късно кметът на Шумен Любомир Христов, и шефът на ВиК - Шумен Жанета Панайотова даде обещание, че казусът ще бъде решен.

в шуменския квартал поради безводието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР