Вижте приказката за Пепеляшка в съвременен вид, където златната каляска

...
Вижте приказката за Пепеляшка в съвременен вид, където златната каляска
Коментари Харесай

Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката отдавна свърши

Вижте приказката за Пепеляшка в актуален тип, където златната колесница е сменена от лъскава Q7-ца, кочияшите са охрани с черни очила, прелестната бална рокля е сменена с такава, на която марката е изписана с очебийни знаци, стъклените пантофки са безумно високи кокили, а самата Пепеляшка е една модифицирана самодива, която е поработила за своята приказка.

Всички се сещаме за онази история, в която секси мацка ти се усмихва на бензиностанцията от Q7-ица, а сутринта я виждаш по какъв начин брои стотинките в градския, с цел да си купи билетче до у дома в Люлин. Всъщност тези истории не са плод на градски легенди и митове, а действителна реалност, която е известна от прастари времена, единствено дето в този момент схемата малко се е посменила. Вместо каляски и тикви актуалните градски феи обичат лъскави возила с най-малко трицифрено число на конете, а вместо зелени жаби целуват дебели чичковци, с цел да им се получат нещата. Това не би било толкоз скандално или забавно, в случай че живеехме във времето, когато Ричърд Гиър направи от Джулия Робъртс хубава жена, само че през днешния ден напряко е като загадката на Хеопсовата пирамида за какво въпросните принцеси и пепеляшки не престават да вършат това. Тези истории, в които има пръст не положителната самодива орисница, а евтините или скъпите хотели и меркантилните стремежи, не приключват със „ заживели честити, дълго и щастливо “. Въпреки всичко очевидно приказката за Пепеляшка някъде след началото леко се е поомотала и не е достигнала в най-автентичния си тип до наши дни, по тази причина сме длъжни да ви я преразкажем, а към финала да ви напомним, че има и други способи фантазиите да се сбъдват.

ЗАВРЪЗКАТА

 Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката от дълго време свърши Disney

Спомняте ли си по какъв начин татко ви (мъдрият държател на голямото ви кралство, разпростряло се след спирката на 102 в Овча купел чак до величествените полета на Околовръстното) един ден решил да направи огромен гуляй по случай твоето кръщение, само че несъзнателно не запомнил да предложения най-киселата вълшебница през девет планини в десета и през три квартала в четвърти. Партито вървяло супер, само че ето че тя влетяла възмутено в залата и размахала жезъла си, като те проклела да спиш 100 години и единствено целувката на същинската обич да може да те разсъни. Всички съседи и другари по масите толкоз се стреснали, че почнали всеобщо да си поръчват таксита, а ти да плачеш неистово, като даже и пластмасовите играчки от Джъмбо не помагали, с цел да дойдеш на себе си.

ТУНИНГЪТ

 Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката от дълго време свърши

Докато порастваш, гадната поличба продължава да не ти излиза от съзнанието и ти решаваш, че същинската обич ще пристигна единствено в случай че се погрижиш за себе си. Така де, тръгваш да я търсиш, преди да те е намерило злополучното проклинание. Обаче това, което те заобикаля, са чалга певици с изцяло неразгадаеми визии, модели с нереални ограничения и се оказваш млада госпожица, която се е изгубила в идеалите за хубост, засипващи обществото и бликащи от телевизионните реклами и ТВ Планета. И започваш: скули, нос, дупе, гърди, устни. Кралят и кралицата (твоите родители) също са загрижени за здравето ти и за заплахата от проклятието и интензивно те поддържат в начинанията, като по остаряла традиция от незапомнени времена ти подаряват първата интервенция за 18-ия рожден ден. Здравната ти брошура стартира да наподобява на паспорт с печати от туристически дестинации, а кръвните ти проучвания – на Менделеевата таблица, само че няма значение, тъй като приказката изисква да положиш всички старания, с цел да срещнеш този, който ще те измъкне от стогодишния сън (и вероятно от работническия квартал).

ЗАМЪКЪТ
 Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката от дълго време свърши

Светът е цялостен с неприятни хора и лицемери. Няма по какъв начин да си сигурна кой тъкмо е твоят принц. Точно заради тази причина започваш наред, само че несъмнено, ориентираш се по конете на каляската и по мащабите на замъка, тъй като това са главните посочили, че принцът си е на място, а не е някой фалшив файтонджия на кралска персона. Бояна, Драгалевци, Созопол, Свети влас, Банкя, Лозенец, Слънчев бряг. Замъците се сменят, целувките надалеч излизат от надзор, каляските всяка вечер са разнообразни, само че нещо куца и ти към момента нито си избягала от проклятието, нито са те давали „ по малкия екран “, което за принцеса на твоята възраст си е жив неуспех. През цялата ти кариера на модифицирана приказна Пепеляшка също по този начин обаче не те напуща и чувството, че май пътя, който си избрала, няма да те води към щастливия край.

ФИНАЛЪТ (С благополучен край)

 Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката от дълго време свърши Pinterest

Съвземаш се от приказната еуфория и решаваш, че ще ставаш висшистка в Нов български университет, в случай че има спонсор, в случай че няма в УНСС. Нервно потропваш с крайник и чакаш резултатите от изпита. Сутринта за малко не си изпусна метрото. Решила си да учиш Психология, тъй като живота към този момент ти е явен, само че копнееш да разгадаеш за какво такова мъдро, красиво и без значение момиче не може да откри своя принц след толкоз безбожно доста опити. Връщаш се в крайния квартал, в твоето кралство, разочарована, че си се изгубила в този циничен кръг. Разбираш, че няма да стане по този начин в живота и променяш тактиката като започваш напълно сама да работиш за своята приказка. Как? С труд? С учене? С твърдоглавие? Браво, достигнала си до умозаключението, присъщо за тинейджър, само че ти си към този момент на 30 и изхабена от живота. Все отново това не е краят! Всеки има право на втори късмет. Заложено ни е в религията. И по този начин българската Пепеляшка стартира освен да се вози в метрото, само че и да изкарва прехраната с главата, а не с тялото си. И всичко това единствено тъй като сама е поработила за своята приказка. Без тунинг, без принц с Q7-ца и без жаби за целуване и какво ли друго не.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР