Вижте колко ще получат членовете на избирателни комисии на тези

...
Вижте колко ще получат членовете на избирателни комисии на тези
Коментари Харесай

Вижте колко ще получат членовете на избирателни комисии на тези кметски избори

Вижте какъв брой ще получат членовете на изборни комисии на тези кметски избори.

За хората, ангажирани с изборния ден – членове, ръководители и зам.-председатели на комисии, през последните няколко години тази активност се трансформира в нещо като втора работа.

Поредните избори, въпреки и този път кметски, с съпътстващите ги балотажи „ изсипаха “ милиони левове от хазната. Да не приказваме за участващите в подготовката на машините, които постоянно си взимат отпуск по една седмица от формалното си работно място, с цел да конфигурират машините за гласоподаване.

Но защото тук приказваме главно за бизнес, дано разкажем всичко в числа… Ето какви ще бъдат възнагражденията съгласно Централната изборна комисия на изборите на  29 октомври 2023 година

Секционни изборни комисии (СИК)
Председател – 275 лева;Заместник-председател – 245 лева;Секретар – 245 лева;Член – 215 левa.
Членовете на СИК/ПСИК, които показват протоколите и другите изборни бумаги и материали в ОИК, надлежно в общинската администрация, получават в допълнение заплащане, както следва:
25 лева – в общини с брой на секциите до 350;35 лева – в общини с брой на секции от 351 до 1000 включително;50 лева – в Столична община.
Общинска изборна комисия  (ОИК)

Месечното заплащане на членовете на ОИК за подготовка и производство на изборите за общински съветници и за кметове на общини и на кметства на 29 октомври 2023 година са както следва:
Председател – 1870 лева;Заместник-председател – 1775 лева;Секретар – 1775 лева;Член – 1685 лв.. https://businessnovinite.bg/bg-biznes/kachvat-zaplatite-na-kmetovete-na-naj-golemite-sela-v-kjustendilsko.html

За същите позиции  в Столична община:
Председател – 2300 лева;Заместник-председател – 2200 лева;Секретар – 2200 лева;Член – 2000 лв..
В  общините Пловдив и Варна:
Председател – 2035 лева;Заместник-председател – 1925 лева;Секретар – 1925 лева;
Член – 1760 лв..

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР