“Вижте какво казва германският канцлер от вчера (…) : „Край.

...
“Вижте какво казва германският канцлер от вчера (…) : „Край.
Коментари Харесай

Нинова излъга, че Германия няма да праща оръжия на Украйна

“Вижте какво споделя немският канцлер от през вчерашния ден (…): „ Край. Няма да предоставяме повече оръжия на Украйна. Искаме спокойно съглашение, да предложат проект за мир, тъй като давайки от ден на ден и повече оръжие удължаваме войната”. Така че чуват се сходни на нашите причини към този момент и в Европа и то от огромните страни.”

Това споделя вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова (председател на БСП) в изявление за “Още от деня” по Българска национална телевизия 1.

съгласно която изказванието не дава отговор на обстоятелствата.

В деня на изявлението й – 26 април 2022 година, “Дойче веле “ оповестява, че Германия ще достави зенитни танкове “Гепард “ на Украйна. Потвърждението идва от министъра на защитата Кристина Ламбрехт, която разгласи този ход по време на встъпителни думи във военновъздушната база Рамщайн в Германия на конференция по защита.

“Вчера взехме решение, че Германия ще направи допустима доставката на зенитни танкове “Гепард “ за Украйна “, споделя Ламбрехт, представена от “Дойче веле “. Тя споделя още, че се приготвя образование на украински бойци в Германия, дружно със Съединените американски щати.

Досега Германия не доставяше тежки оръжия, тъй като държавното управление отхвърляше. Федералното държавно управление изпрати на Украйна противотанкови оръжия, гранати, дронове, защитно съоръжение и муниции. Най-тежкото оръжие, което Германия досега предоставяше на Украйна, са дванадесет минохвъргачки с диаметър 120 милиметра и оптимален обхват на пукотевица съвсем 7.5 километра. Сега обаче ще даде и зенитни танкове “Гепард “.

От страните в Европейския съюз единствено Унгария и България не са дали никаква военна помощ за Украйна.

Преди съветската инвазия в Украйна фактически немският канцлер Олаф Шолц споделяше, че няма да бъде изпращано никакво оръжие. През януари, когато Кремъл събра бойци по границите с Украйна, само че заявяваше, че това е образование и няма да атакуват. Германия изпрати 5000 защитни каски.

През последните години немското държавно управление неведнъж е решавало да не доставя смъртоносни оръжия. Има аргументи за това, които, несъмнено, също се основават на всички развития през последните години и десетилетия “, сподели тогава Олаф Шолц.

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари Германия обърна тази дългогодишна политика, която датира от края на Втората международна война, и беше избрана от Шолц като „ повратна точка “ в немската отбранителна политика.

Освен изпращане на оръжие, държавното управление утвърди претенции от други страни, измежду които Естония и Чехия, за изпращане на част от техните ресурси от някогашни източногермански оръжия от руския интервал в Украйна, в това число гаубици и бронетранспортьори.

Следващата огромна смяна на парадигмата в немската политика пристигна в средата на април, когато Русия се приготвяше за нова атака в Източна Украйна.

“С решението си да достави оръжие на Украйна, Германия поема по-решаващ курс. Ние доставяхме, доставяме и ще доставяме “, сподели немският канцлер Олаф Шолц пред немското публично радио RBB на 13 април.

А на 21 април немският външен министър Аналена Бербок сподели на конференция в Талин, че “за нас няма табута във връзка с бронираната техника и други оръжия, от които Украйна се нуждае “. Въпреки това Бербок сподели, че целта е да се подсигурява, че Украйна бързо ще получи по-старо съоръжение, проектирано от Съветския съюз, и че Германия ще попълни запасите на съюзническите страни, които имат такива оръжия, с съвременно немско съоръжение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР