Вижте, България е вложила най-много средства и човешки усилия в

...
Вижте, България е вложила най-много средства и човешки усилия в
Коментари Харесай

Фактчек: Екатерина Захариева не знае колко е дълга границата ни с Турция

„ Вижте, България е вложила най-вече средства и човешки старания в опазването на външната граница, най-тежката външна граница на Европейски Съюз. Нека да подчертая, това е най-тежката, най-дългата сухопътна граница, с максимален миграционен напън. “ Тези изказвания принадлежат на депутата от ГЕРБ и някогашен външен министър Екатерина Захариева, които тя изрича по време на гостуването си в утринния блок на Би Ти Ви на 9 декември.

Според платформата " Фактчек " Захариева е в голямо подвеждане за дължината на границата ни с Турция. Тя освен не е най-дългата, а най-късата вадичка сред България и страна отвън Европейски Съюз. Сухоземните граници на България със страни отвън съюза са, както следва: с Турция – 133 км, със Северна Македония – 165 км, със Сърбия – 315 км. 

Що се отнася пък за целия Европейски съюз и външните му граници, тук въобще не сме " в играта ". Общата външна сухоземна граница на Европейски Съюз е 13 770 км, от която с Турция е 415 км. Най-дълга е тази с Русия – 2435 км, следвана от тази с Норвегия – 2375 км. Следват границите с Швейцария – 1729 км, Сърбия – 1353 км, Украйна – 1324 км, Беларус – 1176 км и с Босна и Херцеговина – 956 км
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР