Виждаме, че участниците в сглобката имат доста различни визии за

...
Виждаме, че участниците в сглобката имат доста различни визии за
Коментари Харесай

Политологът Цветанка Андреева за сглобката: Нещата доста се истеризираха

Виждаме, че участниците в сглобката имат много разнообразни визии за механизма по който ще се реализира ръководството на страната. Не толкоз, че са трансформирали задачите, които към момента са общи, и които държат заварката на това обединяване. Но по-скоро имат разнообразни визии за съотношенията вътре в обединението и за механизмите.Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус "  политологът Цветанка Андреева.

" Мисля, че нещата много се истеризираха, най-малко във връзка с тона, което дестабилизира цялата политическа среда. И тъкмо в този, по този начин станал към този момент абсурден подтекст, пристигна и предизвестието през вчерашния ден от икономистите, че политическата рецесия може да се яви доста по-сериозен фактор, който да попречва приемането ни в еврозоната, в сравнение с даже самите стопански индикатори. Надявам се, че към това предизвестие политическата класа ще се отнесе с цялата съвестност към него и в действителност ще седнат да договорят още веднъж връзките си, с цел да продължи тази власт, това държавно управление най-малко досега, в който страната няма постоянна управническа опция ", разяснява политологът.

Моментът на ротацията се употребява от политиците, най-много от страна на ПП-ДБ да предоговорят връзки - салда, проценти, съотношения вътре в самата власт, безапелационна е Цветанка Андреева.

" Да подсигуряват себе си, вътре политически да подсигуряват твърдото си показване във властта, откакто те ще правят отстъпка на ГЕРБ носенето на главната отговорност за изпълнителната власт. Направиха опит с този така наречен от тях “меморандум ", само че по-скоро задачата им освен не беше реализирана, по-скоро те разшириха обсега на договаряне. Така че да се стигне до там, че Борисов да споделя “да, добре, само че да предоговорим тогава 50 на 50 и в изпълнителната власт, в държавното управление ". Мисля, че от страна на демократичната коалиция ПП-ДБ имаше опит за уединяване на Движение за права и свободи оттук нататък, като равносилен сътрудник споделям. Защото от тях не се чу отвращение Движение за права и свободи да взе участие, да речем в избора на регулатори, само че меморандумът им предвиждаше Движение за права и свободи да влезе през квотата на ГЕРБ, която е 50%, което апропо, с право някак си ядоса и мощния ГЕРБ. Безспорно в цялата тази игра ГЕРБ и заради опитността си, и заради това, че думата сега е тяхна, са мощния състезател. А Движение за права и свободи сами по-себе си по никакъв начин не трябва да бъдат подценявани, тъй като те са мощна и опитна организация, която знае по какъв начин да води война за позициите си. Така че не премериха силите си добре Политическа партия с тези по този начин остри завои, които смятаха, че ще ги доведат до повече ресурсни победи за тяхната партия, договаряйки квоти. Стигна се до там, че да им се каже, че оферират “делкане на страната ", което като политически диалект, съгласно мен дефинира обстановката, разказа обстановката пред обществото какво цели този меморандум. И от там насетне някак си Политическа партия към този момент дават обратно. Виждаме по какъв начин отхвърлят, че това е ултиматум, виждаме по какъв начин от ден на ден стартират да объркват личното си говорене. Кирил Петков приказва за някаква “перманентна власт ", която, апропо, единствено по себе си това разбиране е много стряскащо, на мен персонално ми звучи като разбиране, обвързвано с действие на дълбоката страна ", сподели още политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР