Виждам те КАТ-Варна Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство, което

...
Виждам те КАТ-Варна
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство, което
Коментари Харесай

Психарят, вилнял из улиците на Варна и в изолатора, не е бил пиян! Преследвала го мафия

 Виждам те КАТ-Варна Районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане, което би трябвало да обясни аргументите и събитията, довели до причиняване на пътнотранспортни катастрофи със обилни материални вреди. Виновният лидер – 36-годишният Радослав Д., е арестуван и настанен в болничното заведение поради очевидно несъответстващото положение, в което се е намирал при извеждането му от  автомобила, с който удари пешеходка и седем коли във Варна през вчерашния ден, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

За оказаната опозиция при задържането му и за упражнено принуждение против полицейски чиновник при настаняването му в изолатора е формирано и още едно досъдебно произвеждане. Най-вероятно двете каузи ще бъдат обединени.

Вчера, 2 юни към 11, 33 ч. бащата на Радослав подал сигнал в дежурната на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна. Обяснил, че синът му, който страда от биполярно разстройство, се е качил на фамилната кола и е отпътувал за Варна. Заявил също, че сутринта синът му е имал спор с жена си. По време на разправията Радослав споделил, че мафията го търси, с цел да го убие и че единствено във Варна може да се избави.

След него с различен автомобил от добричкото село, където живее Радослав, потеглил и татко му. Във Варна в дребните улички колата на Радослав била изгубена от погледа на татко му, който го следвал.

Предприети били дейности по определяне на автомобила на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна. В 13.25 ч. автомобилът " Ауди А3 “ на Радослав блъснал пешеходка. При маневра той удря същата жена наново. След това блъснал още два автомобила. Спрял в кръгово, където при опит да бъде изведен от автомобила от жители потегля напред и удря трети автомобил.

36-годишният мъж траял да се движи, като се блъснал в близка къща поредно с предната и задната част на автомобила. След това траял по ул. " Кракра “, където шофирането му става причина за няколко следващи пътнотранспортни катастрофи. Неадекватните му дейности приключили с удар в дирек и задържането му от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна.

Мъжът е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и опиати при задържането му. Заради високата температура, която била открита по време на медицинския обзор, Радослав бил отведен във Военноморската болница със подозрения за COVID-19. Резултатът е бил негативен.

Предприетото следствие по досъдебното произвеждане е открило досега,  че Радослав е систематичен извършител по Закона за придвижване по пътищата със информация от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето поради неплатени санкции. Малко по-късно обаче татко му е донесъл платежно, че дължимите суми са били платени. Заради загуба на контролни точки Радослав се е явявал на проверовъчен изпит през 2016 година пред КАТ, с цел да ги възвърне.  

Също по обясненията на бащата синът му страда от психическо заболяване и приема мощни лекарства. Диагнозата на Радослав му е сложена още на 19 години. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лекуване в добричката психиатрична клиника.

Към момента резултатите от назначената съдебнохимична експертиза не са подготвени. Пробата за алкохол е негативна, а за опиати резултатите ще са подготвени идната седмица. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза ще даде отговор на въпроса дали Радослав е наказателно виновен. Ако е, Районната прокуратура във Варна ще изиска от съда да бъде арестуван под стража. Ако мъжът се окаже неуравновесен, ще бъде импортирано искане в съда за настаняването му за лекуване в психиатрична клиника.

Днес изказване по досъдебното произвеждане по случая с лидера, предизвикал телесна щета на пешеходка и обилни материални вреди на седем автомобила, направи пред публицисти районният прокурор на Варна Невена Илиева.

Припомняме, че фрагментите от екшъна станаха известни посредством групата Виждам те КАТ-ВАРНА, където бяха качени от очевидци. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР