Виждам бързане да се свърши с казуса Иван Гешев“. Ясен

...
Виждам бързане да се свърши с казуса Иван Гешев“. Ясен
Коментари Харесай

Сибина Григорова: ДПС имат комплексен подход, има над 100 незаети постове в регулатори

Виждам бързане да се свърши с проблема „ Иван Гешев “. Ясен е изходът – хората, които назначиха Гешев, към този момент не желаят Гешев.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Сибина Григорова.

Доколкото можем да декодираме сигналите, които идват от самия Гешев, той е изплашен, тъй че най-вероятно самият той знае, че тези неща могат да се случат в негов ущърб. Но процедурата е извънредно комплицирана, добави информационният специалист и академични учител доцент Александър Христов.

 
Интересно е по какъв начин прокуратурата се създаде в средата на мандата си, само че също много изборно. Не пазя упрекнатите, само че прави усещане по какъв начин други лица липсват от картината – да кажем Делян Пеевски, който въпреки всичко има интернационална глоба по „ Магнитски “. Също какво стана с Божков?
Сибина Григорова

Важно е това да не остане едно мафиотско почистване на сметки каквото е сега. Това е социална институция и нейната роля е напълно друга. Важно е да не принизяваме целия политически диалог до този блъснал оня. В последна сметка постоянно жителите заплащат за нечии далавери, добави тя.

 
Назначаването на Пеевски в Конституционната комисия е показателен акт. Показване на някаква моментна мощност. Движение за права и свободи е партия, която доста постоянно дава извънредно мощни сигнали. Пеевски е доста демонизиран, несъмнено има цялостни учредения да е по този начин, тъкмо по тази причина той може да бъде употребен като фигура, която със своето наличие или неявяване да изпраща избрани сигнали или да демонстрира мощност, да нервира и други
доцент Александър Христов

Влизането на Пеевски в тази комисия е доста знаково – да ги изиграем тези, които са съумели да създадат коалиция, въпреки това е потребление на самия Пеевски, тъй като той става марка, която Движение за права и свободи лепи тук и там, с цел да показва мощ. Регулаторите предстоят да се разпределят, дано погледнем и натам – има над 100 незаети постове и изтекли мандати. Движение за права и свободи имат по-комплексен метод, сподели още Григорова.

Ако се стигне до отстраняването на Гешев, обществото ще живне откъм възприятие на правдивост. Оттам нататък зависи кой ще пристигна и по каква процедура ще бъде определен, сподели доцент Христов.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР