Вижда се, че тайната подготовка на продажбата на Лукойл е

...
Вижда се, че тайната подготовка на продажбата на Лукойл е
Коментари Харесай

Президентът вижда продажба на тъмно на бургаската рафинерия

Вижда се, че тайната подготовка на продажбата на " Лукойл " е индикатор, че смяната се случва на мрачно - без разговор, без информиране на обществото и без разбор за възможни процеси и последици. Това мнение изрази президентът Румен Радев пред публицисти за оповестената от финансовия министър вест за продажбата на " Лукойл ".

По думите му властта дължи отговор каква орис плануват те на българската рафинерия, на Бургаския район, на хората работещи в рафинерията, на националната енергетика и на националната стопанска система. За каква европейска взаимност и европейска интеграция приказват ръководещите в случай, че протягат ръка на страна, член на Европейски Съюз, съдружник и сътрудник на НАТО и на Европейски Съюз, нападна Радев и решението България да наложи директни такси за газ на Унгария и Сърбия, сподели Радев.

Той не си мисли, че ръководещите не осъзнават, че превозът и връзката с Европа минават през Сърбия и Унгария. Всичко това дава убеденост на властта да погазват както всичко вътре в страната, по този начин и на открито - да се бъркат в суверенни решения на други страни. Едно такова решение за налагане на директни такси на Унгария и Сърбия ще докара до декапитализация на " Булгаргаз " и на неговия банкрут. Управляващите би трябвало да кажат кои ползи обслужват, тъй като това не са публичните ползи, акцентира Радев и не отговори на повече журналистически въпроси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР