виж галерията Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът

...
виж галерията
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът
Коментари Харесай

Направиха първа копка за обновяване на сградите на ОД МВР и I РПУ - Благоевград

виж галерията Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и шефът на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи - Благоевград, старши комисар Николай Хаджиев, направиха първа копка за възобновяване на постройките на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ - Благоевград. 
На формалната гала участваха шефът на Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " инж. Георги Пармаков, заместник- кметовете на Благоевград - Зорница Кралева, Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, Иво Николов, шеф на дирекция "Правно-нормативно обслужване и публични поръчки " Антония Методиева, представители на евродепутати от групата на ЕНП, екипът по плана, представители на Община Благоевград и полицията.

"Днес вършим първа копка по следващия план, осъществен от Община Благоевград. Санирахме постройката на пожарната, в този момент следва и да възобновим фасадите на здания на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ - Благоевград. Равносметката демонстрира, че за последната година и половина сме осъществили планове за 122 млн. лв. по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Предстои да стартираме работа и по постройката на Общината и по още към 10 жилищни здания на стойност почти 10 млн. лв.. Пожелавам на изпълнителите безпроблемна работа. Вярвам, че ще приключим всичко в период ", сподели кметът доктор Атанас Камбитов и пожела сполучлива работа на строителите.
По традиция бе отслужен водосвет от отец Андон Шавулев, а ученици на Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград от ДЮФА "Пиринска китка " раздадоха за здраве питка и мед на присъстващите. От своя страна, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи, старши комисар Николай Хаджиев, благодари на кмета доктор Атанас Камбитов и на целия екип, благодарение на които ще бъдат реновирани постройките на полицията.

Проектът "Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на достъп на хора с увреждания и изцяло възобновяване на фасадите на здания на ОД Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ - Благоевград " е на стойност ‎1 645 987,00 лева С дейностите, които ще бъдат изпълнени по плана, ще се усъвършенства енергийната успеваемост, ще се обезпечи достъп на хората с увреждания и изцяло ще се обновят фасадите на постройките на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и Първо РПУ - Благоевград. Проектът се осъществя вследствие на подписано партньорско съглашение сред Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. В осъществяване на плана ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолираност на външни стени, изолираност на покрив, замяна на дограма, замяна на отоплителната апаратура и замяна на осветителни тела, в следствие от осъществяването, на които в постройките ще се доближи клас енергопотребление "В ".

Проектът се финансира по Оперативна стратегия "Региони в напредък " ‎2014-2020 година Срокът за осъществяване е 12 месеца.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР