виж галерията 139-тата годишнина от създаването на МВР и професионалния празник

...
виж галерията
139-тата годишнина от създаването на МВР и професионалния празник
Коментари Харесай

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Бургас почете празника на МВР

виж галерията 139-тата годишнина от основаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на чиновниците във вътрешното ведомство бяха почетени и от представители на Областния и общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса в Бургас.

Заместник ръководителя на Областния съвет на съсловната организация – Костадин Русенов, ръководителят на Общинския съвет на СОСЗР – Бургас – подп. Атанас Великов, членът на Ревизионната комисия към Общинския съвет на СОСЗР – Бургас – подп. Петко Апостолов и техническия секретар на Общинското управление на надпартийната организация – мичман Неделчо Робев сервираха цветя пред паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг полицейски чиновници, като по този метод показаха съпричастността си към подвига на героите от Министерство на вътрешните работи, пожертвали живота си в името на дълга и Отечеството.

Четиримата мъже отдадоха чест пред паметника и си припомниха славните дни от близкото минало, когато и пред тях са стояли проблеми, свързани с запазване сигурността и спокойствието на жителите и отстояване на правата и свободите им.

Заместник ръководителя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса в Бургас - Костадин Русенов напомни, че днешните членове на запасното войнство са морално задължени да се освободят от персоналните упоритости и пристрастия, с цел да изведат съсловния съюз от статуквото и да възстановят неговия обществен статус и почитание, каквито са имали военно-патриотичните организации преди тяхното закриване през 1945 год.

Към думите му се причисли и подп. Атанас Великов - ръководител на Общинския съвет на СОСЗР – Бургас, който съобщи, че главен приоритет на бургаската конструкция е образуването на положителни настройки на обществото към активността на Съюза и като цяло към запасното войнство, явяващо се жива връзка сред народа и структурите по сигурността. Подп. Великов посочи още, че от голямо значение е и включването на представители на Съюза в областта на военно-патриотичното и родолюбиво образование на подрастващото потомство, на чиито рамене след години ще тежат уговорките по запазване на реда и спокойствието в България.

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР