Вихрушка повреди десетки оранжерии за ранни зеленчуци в санданското село

...
Вихрушка повреди десетки оранжерии за ранни зеленчуци в санданското село
Коментари Харесай

Буря връхлетя санданско село! Вихрушка отнесе десетки оранжерии за минути, част от реколтата унищожена

Вихрушка повреди десетки оранжерии за ранни зеленчуци в санданското село Струма. Вчера малко след 16.00 ч. стихия връхлетяла селото, а на метри от стадиона се извила буря и раздрала найлоновото покритие на оранжериите в региона, написа Struma.bg.

``
реклама

Нанесени са съществени вреди и на насажденията с домати. Всичко станало за броени минути.  Ето какво описа директният очевидец на вихрушката Петър: „ Беше ужасно, внезапно стана тъмно и сиво. Откъм река Струма в посока селото се изви мощен вятър, заваля дъжд. Вятърът вдигаше във въздуха всичко по пътя си, раздра найлоните по оранжериите ”.

Спас Мърков, който бил на метри от вихрушката, описа, че за първи път в своя житейски път става очевидец на такова естествено събитие. „ Виждаш пред себе си по какъв начин се извива буря и подвига всичко, което е пред нея. Къса найлона, все едно режеш с ножица или нож. Не може да се опише с думи, а би трябвало да се види на място ”, съобщи Мърков.

„ Увредени са единствено оранжериите в една линия, останалите не са наранени. Нанесените вреди са в развой на определяне, само че те ще бъдат за сметка на стопаните, защото нито един от тях няма застраховка против естествено злополучие ”, сподели кметът на селото Величка Каталска и напомни, че преди година от ураганен вятър бяха повредени част оранжериите в санданските села Струма и Лебница. „ Тогава обаче те не бяха засадени със зеленчуци и вредите бяха единствено материални, а в този момент е наранена и реколтата ”, съобщи Каталска.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: