Вие не сте бъдещето на Европа, вие сте най-доброто в

...
Вие не сте бъдещето на Европа, вие сте най-доброто в
Коментари Харесай

30% от най-доброто в науката се произвежда в Европа, горда Габриел

Вие не сте бъдещето на Европа, вие сте най-хубавото в днешния ден. Това съобщи в София българският еврокомисар Мария Габриел, която приветства младите учени от Европейския конкурс за млади откриватели EUCYS 2019 година

30% от най-хубавото в просвета се създава в Европа, уточни комисарят. Тя има вяра, че европейската просвета може да бъде изведена до нови върхове.

Накарайте ни да се гордеем с дръзката и динамична юноша, която съставлява най-голямото благосъстояние на Европейски Съюз, прикани Габриел. Науката и нововъведенията щели да вървят ръка за ръка с младите учени, по тази причина е значимо Европа да влага в науката и нововъведенията. Те не се противопоставяли.

Искаме да градим Европа на гениите, Европа на добродетелите, акцентира еврокомисарят. Все повече щяло да се приказва за изкуствен интелект. Гордея се, че Европа има дързостта, съобщи тя. Искаме смели нововъведения, изясни Мария Габриел. Тя желае от ден на ден да се приказва за отворена просвета. Само дружно можем да реализираме повече, съобщи еврокомисарят.

Разчитайте на поддръжката ми, обърна се тя към младите учени и им даде обещание, че ще отбрани стратегия " Еразъм ". Габриел изиска повече девойки в нововъведенията и технологиите.

Това е 31-ото издание, изясни заместник-министърът на образованието Карина Ангелиева. Бъдете смели в своите фантазии, пожела тя. 100 плана вземат участие в състезанието.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова приветства най-талантливите деца, по думите й. София е град на младежите, похвали тя. В столицата се развивали нововъведенията. Градоначалникът пожела триумф на българския тим. Специален експертен екип към Столичната община работи в областта на нововъведенията. 50 български възпитаници оказват помощ за организацията на фестивала. Фандъкова пожела младите да съумеят да видят какъв брой млад и в същото време античен е градът ни.

Науката и откритията са екипна работа, разяснява и заместник-просветният министър Таня Михайлова. Тук са бъдещите иноватори, уверена е тя. Успехът би трябвало да се приема рационално, а неуспехът - като следващата крачка за решение на една задача, поучава Михайлова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР