Видях двама лидери, които обсъждаха политики и стратегическо партняорство, а

...
Видях двама лидери, които обсъждаха политики и стратегическо партняорство, а
Коментари Харесай

Караниколов: В Белия дом не се обсъждаха сделки

Видях двама водачи, които обсъждаха политики и стратегическо партняорство, а не за покупко-продажби. Така разяснява срещата Борисов- Тръмп министърът на стопанската система Емил Караниколов в Панорама по Българска национална телевизия. Той съобщи, че посланикът на Америка у нас Херо Мустафа на днешната среща с Атлантическия клуб задоволително съответно е показала целите – защита и сигурност, развиване в региона на стопанската система, търговията и енергетиката, както и върховенството на закона.

Пред американския  президент бе показано световното виждане и бизнес проекта на България да се трансформира в районен енергиен хъб, цитира Мустафа министърът. Той припони, че задачата е самостоятелност на енергийните снабдители, което ще докара до конкуретни и намалени цени.

Борбата за всеки вложител в района е огромна, сподели още Караниколов. Според него американските вложения няма да дойдат поради стратегиеското ни партняорство със Съединени американски щати, а поради добър инвестиционнен климат. Вече сме на 37 място сме по

Икономическа независимост, изкачихме се с 11 позици за година, сподели министърът. Той обаче сподели, че доста от вложителите не престават да се оплакват от постоянно променяни закони, тъй че се покачва тежестта на бизнеса.

По отношение на Фолксваген той съобщи, че компанията още не е взела решение, само че добави, че е добра концепция няколко страни от района да се обединят и да аплайват дружно отсега нататък за  големи инвестизцонни планове.

Ръстът на стопанската система не може да се форсира поради няколко детайла - поради подценяваното обучение, както и поради насъбрания през прехода неприятен имидж на България. Времето на бързото замогване от дълго време приклчи, добави Караниколов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР