Видният русенски кмет управлява в периода 1934 - 1944 В

...
Видният русенски кмет управлява в периода 1934 - 1944 В
Коментари Харесай

Панихида за Кирил Старцев ще бъде отслужена в Русе

Видният русенски кмет ръководи в интервала 1934 - 1944

В понеделник, 12 декември, Община Русе ще означи 60-годишнината от кончината на инж. Кирил Старцев. Той е кмет на града в интервала 1934 - 944 година Запомнен е като един от най-видните общественици в новата история на Русе след Освобождението, съдействал извънредно доста за развиването и просперитета на града.

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум ще отслужи от 10 ч. панихида на гроба на Кирил Старцев в Общинския гробищен парк „ Чародейка “.

В 11 ч. в зала „ Княз Александър І “ на Регионалния исторически музей ще стартира кръгла маса, отдадена на живота и приноса на русенския кмет. В нея ще се включат специалисти от РИМ – Русе, Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ и Държавен списък – Русе.

Кирил Старцев е роден на 2 януари 1895 година в Белоградчик, само че израства, учи и работи в Русе. Той утвърждава конкурсното начало при назначението на ръководители на отдели и служби в Общината, а по-късно и на служители. Допринася доста за развиването на инфраструктурата, а единствено за няколко години от ръководството му центърът е видоизменен – издигната е Съдебната палата и е благоустроен регионът към нея, построени са Халите, а облагороденият регион към тях става втори център на града
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР