Видин. Стотици граждани участваха в официалната церемония за отбелязването Националния

...
Видин. Стотици граждани участваха в официалната церемония за отбелязването Националния
Коментари Харесай

Видин: Стотици граждани участваха в официалната церемония за отбелязването Националния празник на България

Видин. Стотици жители участваха в формалната гала за отбелязването Националния празник на България, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Честването стартира с отслужването на заупокойна Литургия пред паметника на румънските воини в село Иново, където са починали 119 румънски воини за Освобождението на Видин. Гражданите се включиха и в тържественото шествие, което потегли от музей „ Конака “ и стигна до централния площад „ Бдинци “. Под звуците на химна на България бе повдигнат националният байрак на страната.
„ С Освобождението на България се слага едно ново начало, страната ни се възражда и възвръща своето място в Европа. Признателните потомци не не помнят, че с цел да бъдат отхвърлени оковите на османското господство са починали хиляди български, съветски, румънски и финландски воини “, сподели в словото си кметът на Видин Огнян Ценков.
В тържествената гала по отбелязването на Националния празник се включиха Видинският епископ Даниил, народните представители Владимир Тошев от ГЕРБ и доктор Цветан Топчиев от Българска социалистическа партия, регионалният шеф на Видин Албена Георгиева. В знак на благодарност към починалите за Освобождението на България пред паметника на Трети пехотен Бдински полк и пред паметника на Опълченците в Крайдунавския парк бяха поднесени венци и цветя. Тържествата приключиха с възстановка на боевете за Освобождението на Видин.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР