Видин. Общинският щаб за защита при бедствия проведе второ заседание,

...
Видин. Общинският щаб за защита при бедствия проведе второ заседание,
Коментари Харесай

Видин: Осигурен е достъп до всички селища в общината, няма бедстващи хора

Видин. Общинският щаб за отбрана при бедствия организира второ съвещание, откакто кметът на Видин Огнян Ценков разгласи бедствено състояние от 10.00 часа тази заран. На него беше изработен разбор на настоящата обстановка във връзка със зимната конюнктура. Няма бедстващи хора и селища на територията на общината. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Участъците до селата Гомотарци, Гайтанци, Въртоп, където има снегонавявания, би трябвало да бъдат разширени. В Покрайна, Дунавци, Търняне, Синаговци, Гайтанци, Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково продължава почистването. За с. Войница, където снежната завивка доближи над 30 см, има увещание от снегопочистващата компания, че до 22.00 часа ситуацията ще бъде овладяно. Проблемен сектор е разклонът за Майор Узуново на републиканския път от с. Иново към с. Гъмзово и разширението му продължава.
Фирмата, която се грижи за снегопочистването в селата Слана бара, Генерал Мариново и Пешаково е заела спомагателна техника от 3 снегорина. За град Видин също са се присъединили в работата в допълнение 3 фадроми. Продължава почистването на улици, квартали и пешеходни зони.
Огнян Ценков заключи, че най-сериозният проблем остава подаването на електрозахранване за помпената станция за питейна вода в с. Сланотрън, както и на канална помпена станция в землището на с. Антимово. Той разгласи, че насрочва идващото съвещание на щаба за 17.00 часа и упованията му до тогава са огромна част от съществуващите проблеми поради зимната конюнктура да бъдат отстранени. Бедственото състояние остава в действие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР