Видин. Изцяло обновеният пристанищен терминал Видин-Център е нагледен пример, че

...
Видин. Изцяло обновеният пристанищен терминал Видин-Център е нагледен пример, че
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Владимир Тошев: Когато се работи с дългосрочна перспектива, проектите се реализират успешно

Видин. Изцяло обновеният пристанищен терминал Видин-Център е прегледен образец, че когато се работи с дълготрайна вероятност, плановете се осъществят сполучливо и са от изгода за всички. Това сподели националният представител от ГЕРБ и регионален координатор на партията във Видин Владимир Тошев, който дружно с кмета на града Огнян Ценков, регионалния шеф Албена Георгиева, представители на институции и жители, одобри поканата на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура ” за есенна разходка по изцяло актуализирания пристанищен терминал Видин-Център, оповестиха от пресцентъра на партията .
Тошев акцентира, че построената инфраструктура естествено приключва крайдунавския парк на Видин и прелестно се вписва в градската среда. „ Днес се поздравяваме с сполучливо осъществявания план „ Стабилизиране на наклонена кейова стена “ и се радваме на европейски пристанищен терминал, който дава отговор на всички условия за акустиране на товарни и туристически кораби и пристанищни услуги ”, сподели още националният представител от ГЕРБ-Видин. Според него тази инфраструктура би трябвало да служи освен на жителите на Видин, само че и да притегля нови туристи. „ Само през тази година на пристанище Видин - Център са акустирали 191 пътнически туристически кораба с близо 30 000 задгранични туристи. Със завършването на цялостната рехабилитация на пристанищната инфраструктура Видин към този момент разполага с още една неповторима зона за отдих, която е продължение на крайдунавския парк - над 2 км. пешеходна алея - изцяло актуализирана, налична, предпазена и красива ”, сподели още Владимир Тошев.
С оглед обезопасяване на кейовата стена в сектора от „ Речна гара “ до „ Колодрума “ е построен защитен железен парапет и пешеходна алея с тротоарна настилка. Жителите и гостите на Видин могат да употребяват и построените край кейовата стена 8 нови площадки за отдих.
В обсега на рехабилитацията на пристанищната инфраструктура, в сектора от „ Речна гара “ до „ Колодрума “, във Видин единствено през актуалната 2017 година е построена подземна електрическа мрежа за ниско напрежение, която ще обслужва 5 корабни места. Създадени са и условия и за бъдещо развиване на терминала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР