Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър.

...
Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър.
Коментари Харесай

Никакви хавлии и шезлонги на дюните на плажа на Несебър

Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър. Това оповестиха от компанията, която е новият собственик на линията. От началото на сезона предпазените пясъчни дюни са под непрекъснато наблюдаване, предава „ Дарик ".

Всяко нарушение целостта на пясъчните формирания ще бъде записано и употребявано като доказателство.

Видеотехниката е инсталирана от наемателя на плажа, който е наложил цялостна възбрана за слагането на плажни такъми върху предпазените пясъчни формирания.

Екзотичните несебърски дюни са част от концесията на линията и за опазването им директна отговорност носи точно стопанинът на плажа. Това е заложено и в наредбите и условията в концесионния контракт. Задължение на стопанина е и почистването на дюните. Прекият надзор за това е предоставен на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас.

Стриктно се следи да не се допусне слагането на хавлии, портативни чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и други върху пясъчните формирания. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат дюните.

От началото на сезона чиновници на екоинспекцията са направили две изненадващи инспекции на Южния плаж в Несебър, при които не са установени никакви нарушавания.

" Апелираме към всички летовници и жители да опазват природата и да се преценяват с наредбите ", съобщи стопанинът на южната линия в Несебър Кирил Спасов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР