Видео: novini.bgТази година националното външно оценяване ще се проведе на

...
Видео: novini.bgТази година националното външно оценяване ще се проведе на
Коментари Харесай

МОН изнесе важна информация за външното оценяване след седми клас

Видео: novini.bg

Тази година националното външно оценяване ще се организира на 17 юни по български език, 19 юни по математика, на 21 юни ще бъде изпитът по непознат език, който се декларира по избор. Часът на осъществяване на националното външно оценяване е 9:00. Учениците би трябвало да са най-късно в 8:30 часа в учебно заведение. Квесторите би трябвало да се явят един час по-рано. Учениците би трябвало да заемат местата си най-късно в 8:45 часа. Това разгласи обяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова по отношение на националното външно оценяване след 7 клас, съобщи кореспондент на Novini.bg.

През тази образователна година, учениците, които се чака да се явят на Националното външно оценяване са 61 223. Те ще поставят изпит в 1 696 учебни заведения, в 4 930 зали, като чакаме над 16 хиляди квестори да обезпечат естествени условия за протичане на изпита. Трябва да се написа само с черен химикал. Изпитният комплект ще се получава в учебното заведение, а няма да се разпечатва на място. Всеки изпитен тест ще има неповторим баркод. Това се прави за по-висока сигурност.

" Квесторите ще са и от други учебни заведения. Това е една от аргументите 17 и 19 юни да бъдат оповестени за неучебни дни за всички учебни заведения “, сподели Михайлова, като акцентира, че 21 юни ще бъде образователен ден.

И тази година документите за кандидатстване могат да се подават единствено по електронен път. Родителите могат да подадат заявки от вкъщи си или от училищата-гнезда. Това се прави с оглед да не се позволен неточности при въвеждане на желанията на претендентите.

61 223 са учениците, които се чака да се явят на Националното външно оценяване след 7 клас. От МОН демонстрираха и електронното кандидатстване.

Учениците към този момент се правят оценка с точки. Максималният брой точки при двата изпита е 100. След оповестяване на резултатите от първо класирани, учениците би трябвало или да се запишат или да подадат заявление за второ класиране.

Това е третата година, в която се усилва броят на професионалните паралелки.   Важно е, че от общият брой професионални паралелки най-вече са декларирани в селското стопанство, превоза и машиностроене. В доста от общините има нови специалности.

Важно е още да се знае, че изпитът е обединен. За да се реализира по-висок резултат е да се работи по всички задания и то с правилни отговори. Балът се образува от точките и балообразуващата оценка от 7 клас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР