Видео: Novini.bgИ образованието, и науката са основен приоритет на управленската

...
Видео: Novini.bgИ образованието, и науката са основен приоритет на управленската
Коментари Харесай

Биков и Гърневски с коментар за шпионския скандал и апел към БСП

Видео: Novini.bg

И образованието, и науката са главен приоритет на управническата стратегия на държавното управление. Доволни сме, че получихме този сектор в Европейската комисия. Тези, които настояват, че сме получили слаб сектор, значи считат младежта и образованието за такива. Искам да поздравя Мария Габриел с новия сектор, който е важен и логически. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков на брифинг на партията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Призовавам политическите партии и институциите да проявят въздържаност по повод на разследването за шпионаж ", сподели още той.

" В такива обстановки нашите служби работят взаимно или по сигнал на партньорски служби. Без да сме осведомени с следствието, от изказването на прокуратурата, ние разбираме, че има следствие против съответни лица, а не против общности и сдружения. В сходни обстановки би трябвало да бъдем деликатни, а обвиняванията са извънредно съществени. Те няма по какъв начин да бъдат без солидни доказателства. Реакциите на политици и партии са извънредно невъздържани. Работата на службите е да пазят национални интерес. Трябва да им се доверим, тъй като тази обстановка не се случва всеки ден. Този случай няма нищо общо с локалните избори ", разкри Биков.

" Това, че неправителствени организации имат своята активност, дали проруски или проамерикански, не значи, че връзките ни с тези страни са неприятни. Българо-руските връзки не са сложени под въпрос ", добави депутатът от ГЕРБ.

" В този миг, когато става въпрос за национална сигурност да не си показват интерпретациите, дано да не става “гузен - негонен бяга ”. Всеки би трябвало да резервира възприятието за национална отговорност и да не влиза с мнения, които биха заплашили тази сигурност ", моли партиите депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

" Лично призовавам Корнелия Нинова да резервира хладнокръвие по случая с задържаните русофили. Никой не приказва за нея или за делата ѝ от предишното ", разяснява още той.

" Няма потребност толкоз да бягат от вятъра ", добави по тематиката Биков, като се обърна към Нинова и Българска социалистическа партия.

" Ако Валери Симеонов има данни за фалшификации за избори, дано ги съобщи на съд. Когато даден кандидат-кмет изгуби с малко гласове като Славчо Атанасов, постоянно декларира, че те са фалшифицирани. Симеонов е рационален човек, само че това няма да унищожи обединението. Нека на тези локални избори предложим хрумвания, а не да подмятаме обвинявания ", приключи Тома Биков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР