Видео: Канал 3Демографската смърт изисква национално съгласие. Ние предлагаме алтернатива.

...
Видео: Канал 3Демографската смърт изисква национално съгласие. Ние предлагаме алтернатива.
Коментари Харесай

Нинова: Защо за Бойко Борисов Законът за публичните финанси не важи, а за работещите бедни и децата - да?

Видео: Канал 3

Демографската гибел изисква национално единодушие. Ние предлагаме опция. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по Закона за фамилните помощи за деца, написа novini.bg.

" Всички политици, всички партии, от всички цветове години наред сме единомислещи за следното - в България има тежка демографска рецесия. Някои специалисти даже ни предизвестяват за демографска гибел. Младите напущат България и би трябвало да им помогнем с всички тласъци на страната. Работещите небогати се усилват. Дотук всички сме единомислещи в това. Всичко обаче е единствено на думи ", акцентира Нинова.

" Разбираме, че Обединени патриоти " се скараха вътрешнокоалиционно, макар че имат общ представител вицепремиер. ГЕРБ споделят занапред след 10 години би трябвало повсеместен метод. Дайте, го уважаеми сътрудници. Ето, ние ви предлагаме нещо ", сподели Нинова.

Нинова съобщи, че ще пренебрегне слабите причини на ГЕРБ, че законопроектът на Българска социалистическа партия бил дискриминационен и се спря на тезата на ръководещите, че Българска социалистическа партия не е дала аргументация. " Това е coppy - paste на ваши отзиви по други закони, несъмнено. Ако бяхте прочели какво предлагаме, щяхте да видите, че сме пресметнали, че се отнася за 120 хиляди деца, че ще коства 90 млн. лева Основният мотив, който изтъквате - няма пари. Уважаеми ръководещи, за един месец ще вършиме два пъти актуализация на бюджета по средата на годината. Един път да понижим дотацията, повторно евентуално идната седмица да увеличите недостига на близо 3 милиарда За един месец две актуализация, само че за едни 90 млн. за децата, за младите фамилии, за демографската злополука няма пари. Източник не сме били показали. Много ясно написа - източник - остатък ", разгорещи се Нинова.

" Народното събрание утвърди ли да изхарчите 2 милиарда лева отвън рамките на бюджета? ", попита Нинова. И продължи: „ Как тогава законът за обществените финанси не важи, а за българските деца не може да стане без актуализация на бюджета ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя попита дали по време на акцията си от джипа министър председателят е похарчил пари без да се преценява със Закона за обществените финанси. Нинова попита за какво за премиерът Бойко Борисов Законът за обществените финанси не важи, а за работещите небогати и за децата - да.

„ Колко добре се оправя държавното управление? ", попита водачът на Българска социалистическа партия. Тя регистрира, че делът на работещите небогати доближава 10%. " Дайте да приказваме съществено по въпроса. Демографският проблем, рецесия и ли гибел, както към този момент назовават, че се намира България изисква национално единодушие. Не можете да си затваряте очите с клишетата, че няма пари, че държавното управление се оправя добре. Това не работи. Виждате статистиката и тя върви надолу. Прогледнете, дайте да седнем и да решим малко по малко този въпрос ", допълни Корнелия Нинова.

Според нея демографският проблем изисква в най-голяма степен национално единодушие. " Просто не отричайте това, което предлага опозицията единствено, тъй като го предлага тя. Дайте своите оферти сред първо и второ четене ", прикани още Корнелия Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР