Входовете на Съдебната палата в София са блокирани от протестиращи,

...
Входовете на Съдебната палата в София са блокирани от протестиращи,
Коментари Харесай

Протестиращи срещу главния прокурор с условна блокада на входовете на Съдебната палата

Входовете на Съдебната палата в София са блокирани от протестиращи, които желаят оставката на основния прокурор Иван Гешев.

Организатор на събитието е гражданското съдружие „ БОЕЦ “. Идеята е да могат протестиращите да заявят под прозорците на Съдебната палата за какво желаят оставката на основния прокурор - те считат, че той не извършва пълномощията си да се бори с престъпността и да проверява корупцията и че с влизането му в Съдебната палата в действителност вътре влиза престъпността.

Блокирането е условно, тъй като се позволяват жителите, защото в Съдебната палата текат каузи.

Първоначалната концепция на уредниците беше да има самобитна „ цедилка “ за прокурорите и да се допускате единствено тези, „ които биха желали да арестуват Иван Гешев “. Разбира се, това няма по какъв начин да се случи, тъй че протестиращите позволяват жителите вътре. Стоят с плакати пред входовете и са с подготвеност да остана тук, до момента в който не се срещнат с основния прокурор Иван Гешев. По информация на „ Хоризонт “ той не е в постройката.

Обстановката пред Съдебната палата е спокойна, придвижването обикновено.

Политическо обединяване "Демократична България ", Инициатива "Правосъдие за всеки " и други цивилен обединения се причисляват към настояванията за премахване на основния прокурор Иван Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР