Ветото на Австрия за Шенген не е свързано с мигрантския

...
Ветото на Австрия за Шенген не е свързано с мигрантския
Коментари Харесай

Желязков: Ветото на Австрия за Шенген не е свързано с мигрантския поток

Ветото на Австрия за Шенген не е обвързвано с мигрантския поток. Това съобщи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

Желязков организира среща с австрийския си сътрудник Волфганг Соботка и представители на парламентарните групи в българския парламент.

„ Уверенията за позицията на Австрия за съществуването на несъгласие против България и Румъния не са свързани с мигрантските потоци “, уточни ръководителят на Народно събрание.

На българската граница има построена работеща система, безапелационен е Желязков, който посочи, че преминаващите незаконно мигранти са относително малко.

„ Според австрийските сътрудници Шенген не действа пълноценно. Те упорстват за преразглеждане на Шенген. “ - означи той.

„ Нашата позиция е, че приемането на България и Румъния ще помогне за по-доброто действие на Шенген. Надявам се позицията ни да бъде добре разбрана. “ - добави Желязков.

Председателят на Народно събрание акцентира, че се чака в края на испанското председателство настояванията на Австрия да бъдат взети поради. Желязков се надява откакто това се случи ветото против България да падне.

Той разяснява и европейския развой в РСМ.

„ Относно Македония, договарянията могат да стартират единствено, когато процесът по промени в конституцията бъдат признати и българите бъдат включени в нея “, отбелязапредседателят на Народно събрание.

От своя страна Соботка съобщи: „ Ясно е, че от 2015 година Шенген не действа както би трябвало. Ако желаеме да стигнем от единия до другия завършек на Австрия, би трябвало да минем през Германия, където на някои места към този момент има граничен надзор. Въведени са доста места гранични пунктове сред Италия и Франция, също на границите на Словакия. “.

Това на процедура значи, че Шенгенското пространство е „ мъртво “, акцентира той.

Той съобщи, че България извършва своите отговорности за запазване на външната граница.

„ Убедих се в това през днешния ден на българската граница. Надявам се, че диалозите сред минист-рите на външните работи ще доведат до решение, удовлетворяващо и двете страни. Убедени сме, че с България ще намерим решение посредством интензивни договаряния и съдействие. “ - добави ръководителят на австрийския парламент.

Соботка заяви, че дружно с Желязков са разискали терористичното нахлуване на Хамас против Израел и последствията от него, както и Западните Балкани.

„ Присъединяването на Западните Балкани към Европейски Съюз е значимо от позиция на архитектурата за сигурност. С нашите сътрудници сме обединени във връзка с Западните Балкани и Украйна. “ - сподели той.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР