Ветеранът в състава на Локомотив (Пд) - Георги Илиев призна,

...
Ветеранът в състава на Локомотив (Пд) - Георги Илиев призна,
Коментари Харесай

Георги Илиев: На 100% спирам с футбола!

Ветеранът в състава на Локомотив (Пд) - Георги Илиев призна, че ще приключи дейната си спортна кариера в края на полусезона. Ето какво още сподели халфът в изявление пред сътрудниците от " Меридиан Мач ":
 Георги Иванов работи по селекцията в Локомотив (Пловдив)
Гонзо работи по селекцията в Локо (Пловдив)

Опция е Ахмед Ахмедов от Дунав (Русе)

Жоро, в последните дуели се отличаваш и още веднъж показваш изключителна класа за нашето състезание, усещаш ли, че може да продължиш и след зимата?

- Решил съм на 100 %, че спирам с футбола. Имам контракт с Локото до зимата, само че изрично споделям, че приключвам кариерата си и ще забележим отсега нататък с какво ще се занимавам.

Защо е това извънредно решение, в случай, че в Локо (Пд) всички желаят да продължиш най-малко до лятото?

- Трябва да взема това решение не със сърцето, а с разсъдъка. Много играчи на моята възраст пропущат момента. Увличат се, тъй като обичат футбола... Когато обаче разсъдъкът ти диктува да кажеш " Стоп ", би трябвало да вземеше извънредно решение.

Каква е обстановката в Локо и по какъв начин се чувстваш още веднъж на " Лаута "?

- Вижда се, че всичко е наред. Отборът е много по-добър от предходните години. Има добър колектив. Аз съм тук единствено, с цел да оказвам помощ и считам, че значително реализирах това, за което бях взет.

Не единствено почитателите, само че и треньорите доста желаят да те разубедят и да останеш най-малко до края на сезона, приказваха с теб, нали?

- Да. Доста другари също ми се обаждат и се пробват да ме разубедят, само че им споделям, че решението е взето. Независимо, че напоследък се представям добре, отбелязвам голове и върша асистенции. На мен ми е ясно, че не мога да подкрепям положително професионално равнище на тази възраст. Един път съм запаса, веднъж съм титуляр, само че минутите, в които си на терена, даже и 20 да са те, би трябвало да изпъкваш малко и да даваш тласък на младите. Пак ще се повторя, че разсъдъкът ми споделя да спра. Искам да го направя, когато още веселя хората, а не като стартира да им омръзвам.

Да, само че твоят добър другар Мартин Камбуров към момента желае да играе...

- Пожелавам на Марто да продължава да шие голове. Всеки самичък преценя. Моето време е до зимата и по-късно се прибирам във Варна, с цел да продължа напред.

До къде стигна с треньорските курсове?

- През декември би трябвало да взема лиценз А, на както ви споделих още не знам дали ще продължа да се занимавам с футбол. У нас равнището е доста ниско и това да кара да се възнамерявам какво да върша отсега нататък. Независимо, че животът ми мина единствено във футбола и в действителност мъчно ще се откъсна. Ще забележим.

От много време с вас упражняват две момчета от Уулвърхемптън, какво е мнението ти за тях?

- Мога да кажа, че особено централният нападател е доста добър и би паснал идеално на Локо, в случай че го уредят. Със сигурност тимът се нуждае от още футболисти, с цел да вдигне класата си, тъй като пейката е къса и е значимо тези момчета да получат права да играят.

Ще липсваш на футбола, тъй като не се виждат нови майстори с твоите качества измежду младите...

- Благодаря за това мнение, само че всеки е с времето си. Ще дойдат и нови положителни футболисти, както постоянно се е случвало. Даже и в този момент ги има. Няма по какъв начин да не се оправят школите и да не се покажат качествени играчи. Това е пътят и колкото и неточности и отклонения да има, нещата рано или късно ще стават в нашата страна.
 Локомотив (Пд) с заключителен опит да задържи Стивън Езе
Локомотив (Пд) с заключителен опит да задържи Стивън Езе

Нигериецът ще договаря с Гонзо и Бруно Акрапович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР