Ветеран правозащитник, който критикува войната в Украйна, беше осъден от

...
Ветеран правозащитник, който критикува войната в Украйна, беше осъден от
Коментари Харесай

Московски съд затвори правозащитник за 30 месеца за критики срещу войната в Украйна

Ветеран правозащитник, който подлага на критика войната в Украйна, беше наказан от московски съд във вторник за „ неведнъж дискредитиране “ на съветската войска и наказан на две години и шест месеца затвор.

Олег Орлов, съпредседател на правозащитната група Memorial, притежател на Нобелова премия за мир, отхвърли делото против него като политически стимулирано, като сподели в заключителната си тирада: „ Аз не съжалявай за нищо и аз не се разкайвам за нищо. ” Той също по този начин още веднъж осъди войната.

70-годишният беше окован с белезници и арестуван след присъдата, приключвайки още един развой, в който по-рано беше наказан и санкциониран.

< br>

Подчертавайки ниската приемливост към рецензиите на войната от държавното управление на президента Владимир Путин, прокуратурата апелира, търсейки по-сурово наказване.

Обвинението твърди, че Орлов е бил стимулиран да напише антивоенната публикация от неприязън към „ обичайните съветски духовни, морални и патриотични полезности “ и ненавист към военните, съгласно не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР