Боб Менендес се оттегли като председател на външните отношения на Сената на САЩ след повдигане на обвинение

...
Ветеран американски сенатор временно се оттегли като ръководител на влиятелната
Коментари Харесай

Ветеран американски сенатор временно се оттегли като ръководител на влиятелната комисия по външни отношения на камарата, докато се бори с обвинения за подкуп .

Прокурори от Министерството на правосъдието твърдят, че Робърт Менендес и съпругата му са приели стотици хиляди долари подкупи, за да помогнат на правителството на Египет.

Двойката отхвърли обвиненията.

Но демократът от Ню Джърси сега е изправен пред призиви да подаде оставка, включително от губернатора демократ на Ню Джърси Фил Мърфи.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър каза в петък, че г-н Менендес е решил да се оттегли като председател на влиятелната комисия, "докато въпросът не бъде решен".

Нюйоркският демократ каза, че неговият изпаднал в битка колега е "отдаден държавен служител и винаги се бори здраво за хората в Ню Джърси".

Твърди се, че американският сенатор е подкупен с "много злато"

Не за първи път г-н Менендес, на 69 години, който е в Конгреса от 2006 г., трябва да се оттегли от желания пост в комисията по външни отношения.

Той също се оттегли през 2015 г., след като беше обвинен в Ню Джърси по обвинения, че е приел подкупи от очен лекар във Флорида. Този случай завърши с грешка, след като съдебните заседатели не успяха да стигнат до единодушна присъда.

Демократът от Мериленд Бен Кардин, който пое поста водещ демократ в комисията по това време, се очаква отново временно да се издигне, за да заеме овакантеното място.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Г-н Менендес и съпругата му Надин Арсланиан са обвинени в приемане на подкупи в брой, злато, плащания за жилищна ипотека и луксозно превозно средство от трима бизнесмени от Ню Джърси.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР