Вестта за гибелта на тримата български граждани покруси казанлъшкия квартал

...
Вестта за гибелта на тримата български граждани покруси казанлъшкия квартал
Коментари Харесай

Трима българи загинаха при зверска катастрофа в Германия

Вестта за гибелта на тримата български жители покруси казанлъшкия квартал " Кармен “, където живеят родителите на двама от починалите. Само преди седмица при тях се завърнала и бременната брачна половинка на по-големия Иван. Това оповестява " Монитор ", базирайки се на пастора на евангелската черква в Казанлък Димитър Банев.

Двамата братя и техния първи братовчед са си вадели хляба в Германия от лятото на 2018 година. Зад кормилото е бил 31-годишният Иван Асенов, на предната седалка е бил брат му Тодор, а на задната – първият им братовчед Демир Върбанов (19). Катастрофата е станала в петък сутринта на път B236 (между немските градове Ленхаузен и Финентроп, провинция Северен Рейн – Вестфалия). Сблъсъкът сред карано от земляк " Ауди “ и БМВ, ръководено от 59-годишен локален гражданин, е станал към 5.40 часа в петък.

Тримата пътуващи в аудито, което е взето на погашение, са умряли на място, лидерът на другата кола е откаран в болничното заведение в извънредно тежко положение. Катастрофата е станала при влажен път и мъгла, българите са пътували към мястото, където работят като дърводелци. Все още не се знаят детайлности за трагичния случай.

Според изявления в немските електронни медии преди удара БМВ-то е изпреварило друга кола. Ударът е станал в насрещното платно, като не е ясно каква е повода българите да са там.

Пътят е бил затворен часове наред, в разчистването са взели участие голям брой профилирани коли, в това число и хеликоптер. Пастор Банев чака телата да дойдат в Казанлък през седмицата. С това се заел българин, който имал профилирана транспортна компания в Германия. И тримата починали са били с постоянни документи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР