Вестник Тюркийе откроява на първа страница изказване на президента Реджеп

...
Вестник Тюркийе откроява на първа страница изказване на президента Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган към ЕС: Не се вълнувайте, ще отворим тези врати. Хайде и вие да се занимавате със стотици хиляди бежанци

Вестник " Тюркийе " откроява на първа страница изявление на президента Реджеп Тайип Ердоган, в което той е отправил остри нападки към Европа в отговор на рецензиите й към Анкара по отношение на турската интервенция в Североизточна Сирия. Когато споделям, че ще отворя вратите, Европа мощно стартира да се възмущава. Не се вълнувайте, ще пристигна време, ще отворим тези порти. Хайде и вие да се занимавате със стотици хиляди бежанци, е декларирал Ердоган на гала в президентския замък. Нека тези, които през Втората международна война са виновни за гибелта на 50 милиона души, да не ни дават уроци по човещина, е призовал още Ердоган, предава Българска телеграфна агенция.

Под заглавие " Тази игра свърши ", в. " Йени шафак " цитира рецензии на Ердоган към апелите на група американски сенатори към Държавния департамент за бързо издаване на виза на ръководителя на Сирийските демократични сили /СДС/ Мазлум Абди, който Анкара счита за терорист, с цел да може той да бъде поканен в Конгреса. Турция преглежда сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа, която съставлява главната част от Съюз на демократичните сили, като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия /ПКК/. Откога станахте другари с терористите?, е споделил Ердоган във връзка тези проекти.

Вестник " Йени шафак " написа, че Ферхат Абди Шахин с кодови имена " Мазлум Кобани ", " Мазлум Абди ", е измежду виновните за нахлуване през 2008 година, лишило живота на 17 турски бойци, както и за други осем набези, при които са починали 41 души, а 406 са били ранени.

Вестник " Карар ", в. " Акшам ", в. " Йени шафак " и други, цитират президента Ердоган, който е декларирал, че Съединени американски щати би трябвало да предадат на Турция терориста с кодово име Мазлум, който е търсен от Анкара с алена бюлетина. Ердоган е добавил, че турското министерство на правораздаването ще приготви искане за това.

Вестник " Карар " написа, че Съединени американски щати, които насочат обръщение за съюзничество към Турция, както и Русия, която акцентира двустранното съдействие, не са изгубили време, с цел да употребяват СЗН в политическите си проекти. Вестникът показва, че американският президент Доналд Тръмп е благодарил на командира на Съюз на демократичните сили Ферхат Абди Шахин и му е споделил, че чака с неспокойствие да се срещне с него, а сенатори отпред с републиканеца Линдзи Греъм желаят издаване на виза за Шахин, с цел да го посрещнат в Конгреса. Същевременно съветският външен министър Сергей Лавров е осъществил телеконферентна връзка с Абди Шахин, написа вестникът. Изданието отбелязва, че позицията на Турция по отношение на тези развития е била изразена от ръководителя на Дирекцията по връзки в турското президентство Фахреттин Алтун, който е декларирал: " Обезпокоени сме от отношението към терорист като към политическа фигура ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР