Вестник Гюнеш и в.Тюркийе пишат на първа страница, че туристическият

...
Вестник Гюнеш и в.Тюркийе пишат на първа страница, че туристическият
Коментари Харесай

Турските вестници: Туризмът преживява златна ера

Вестник " Гюнеш " и в. " Тюркийе " пишат на първа страница, че туристическият бранш в Турция претърпява златна епоха. Местата в хотелите в курорта Анталия са напълно заети за 2019 година и туроператорите към този момент са почнали да вършат резервации за 2020 година Цифрите за първите пет месеца на годината в областта на туризма демонстрират, че задачата за 2019 година от 50 милиона туристи ще бъде надхвърлена, написа в. " Гюнеш ", представен от Българска телеграфна агенция.

През май Анталия е посрещнала 1 702 000 туристи от 174 страни. През първите пет месеца на годината курортът е бил посетен от 3 139 000 туристи, което съставлява нарастване с 19 % по отношение на същия интервал на предходната година. През 2018 година Анталия е посрещнала 14 милиона туристи, а тази година се чака броят на туристите в курорта да надвиши 15 милиона и курортът да надмине досегашния си връх.

Изданията показват, че туристическият бранш си слага нови цели. Подготвят се различни туристически пакети, които да дадат опция туристите да вършат по-големи разноски.

Турските вестници поместват информации за продължаващата интервенция на турската войска против цели на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в региона на Хакурк в Северен Ирак. Вестник " Гюнеш " показва, че от началото на интервенцията, почнала на 27 май, са били убити общо 27 терористи от ПКК. При въздушни удари на армията през вчерашния ден са били обезвредени петима терористи и са били унищожени убежища и хранилища с боеприпаси на терористичната организация.

Турските вестници оповестяват, че по решение на Висшата изборна комисия през вчерашния ден са били създадени повторни локални избори в град Хоназ в окръг Денизли /Югозападна Турция/, в град Юсуфели в окръг Артвин /Североизточна Турция/, в град Кескин в окръг Къръккале /Централна Турция/ и в община Кесметепе в региона на град Бесни в окръг Адъяман /Югоизточна Турция/. Според неокончателни резултати, представени от в. " Миллиет ", в Хоназ е победил претендентът за кмет на опозиционната Народнорепубликанска партия Юксел Кепенек, в Юсуфели - претендентът за кмет на ръководещата Партия на справедливостта и развиването /ПСР/ Еюп Айтекин, в Кескин - претендентът на ПСР Деде Йълдъръм, а в Кесметепе - претендентът на Демократичната лява партия Али Йълмъз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР