Вестник Файненшъл таймс сключи договор за партньорство със създателя на

...
Вестник Файненшъл таймс сключи договор за партньорство със създателя на
Коментари Харесай

ChatGPT сключи договор за статиите на голям американски вестник


Вестник " Файненшъл таймс " подписа контракт за партньорство със основателя на ChatGPT OpenAI , който ще интегрира публицистиката на изданието в своя чатбот, съобщи Агенция Франс Прес.

Сделката разрешава определени резюмета, цитати и връзки от репортажите на FT да се появяват в отговорите на ChatGPT на съответните запитвания.

" Това е значимо съглашение, което признава цената на нашата всепризната публицистика и ще ни даде ранна визия за това по какъв начин наличието се появява посредством изкуствен интелект ", съобщи основният изпълнителен шеф на FT Group Джон Ридинг.

Партньорството следва поредност от неотдавнашни съглашения за лицензиране на наличие , подписани от OpenAI, които имат за цел да обогатят базата от познания на ChatGPT с надеждни източници.

През последните няколко месеца „ Асошиейтед прес “, немската компания „ Аксел спрингер “, френският всекидневник „ Льо монд “ и испанският конгломерат „ Приса медиа “ също подписаха съглашения за наличие с OpenAI.

Подкрепяната от Microsoft OpenA I интензивно ухажва медийни компании , защото се ускорява контролът върху изказванията за нарушение на съглашения за авторски права от страна на изкуствения разсъдък и капацитета на технологията за разпространяване на дезинформация.

Преговорите за сходна договорка за шерване на наличие с „ Ню Йорк Таймс “ се провалиха и през декември американският новинарски колос заведе дело против OpenAI във федерален съд на Съединени американски щати.

Times упрекна OpenAI, че възпроизвежда и препакетира елементи от неговите извънредни репортажи и публикации при образованието на езиковите модели, с които се зарежда ChatGPT.

OpenAI изрично отвърна на удара, като съобщи, че потреблението на обществено налични данни, в това число новинарски публикации, за общи цели на образованието съставлява заслужено потребление.

Искът акцентира назряващото правно напрежение сред софтуерните компании, които основават огромни езикови модели, и финансово затруднените издатели на вести, които гневно пазят интелектуалната си благосъстоятелност.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР