Вестник Африканер (ЮАР) съобщава, че Африканският национален конгрес получил запитване

...
Вестник Африканер (ЮАР) съобщава, че Африканският национален конгрес получил запитване
Коментари Харесай

Краят на света ще дойде от Америка

Вестник „ Африканер ” (ЮАР) оповестява, че Африканският народен конгрес получил питане от Съединени американски щати, в което американците канят ЮАР да стане „ част от проекта ” по очистване на следствията от стихийните бедствия в Съединени американски щати. На Южна Африка са обещани по 10 милиарда $ годишно в течение на 10 години. Съгласно проекта в ЮАР би трябвало да бъдат построени краткотрайни жилища за милиони американци. Освен ЮАР проектът планува присъединяване на Бразилия, Аржентина и Австралия.

Масова крах

В американския щат Айдахо, в националния парк Йелоустоун, се намира огромен вулкан и по-точно – супервулкан. Днес това е голяма яма с повърхност 3825 кв. км. Но резервоарът с магма е ситуиран релативно плитко – единствено на някакви си осем километра. Ако настъпи изригване – а съгласно прогнозите на учените това ще се случи в околните години, – супервулканът ще изхвърли минимум 2,5 хиляди куб. м вулканично вещество.

Лавата, пожарите, отровните сероводородни изпарения ще станат причина за всеобщата крах на хората. Заради гигантската озонова дупка в небето ще се усили радиацията и надали не цялата територия на Съединените щати, както и част от Канада, ще се трансфорат в нов Чернобил. Нещо повече, учените са уверени, че хипотетичното изригване на спящия към този момент Йелоустоунски вулкан ще провокира „ ехтене ” по целия свят: ще изригнат още няколко стотин по-малки вулкана, включително и океански, съпроводени с цунами. Половината свят ще загине. Част от другата половина ще потъне в мрак, тъй като пепелта ще закрие слънчевата светлина. При изригване супервулканът може да изхвърли лава и вулканични субстанции до 100 км в атмосферата. В доста страни внезапно ще застудее. Например Норвегия ще замязя на Антарктида. Още през първите месеци на тази естествена злополука ще загине една трета от популацията на планетата – мнозина ще умрат от мраз и апетит.

Откъде тези мрачни прогнози? Според най-нови данни температурата в някои гейзерни езера на американския супервулкан се е повишила с до 20оС. За три месеца учените са зафиксирали повече от шестдесет подземни труса. Геологическата работа на Съединени американски щати съобщила за земетресение, настъпило на 13 април в 00:04:44 ч. 2014 година локално време, с магнитут 5,3 степен, в региона на Южен Айдахо. Трусът е бил на дълбочина 10 км в региона на Йелоустоунския супервулкан. По-рано било записано най-силното земетресение от 30 години насам.

Преселване на хора

При това дивите зверове на стада напущат резервата Йелоустоун. Американското държавно управление бие паника и даже възнамерява скъпоструващи стратегии по преселването на американци на други континенти. Според Radio Network, базирайки се на (ресурс за южноафрикански новини) държавното управление на Съединени американски щати се пробва да принуди други държавни управления да осъществят стратегии по преместването на американци на по-безопасни места на планетата – да вземем за пример в Южна Африка.

Според експертите в Съединени американски щати, Йелоустоунският супервулкан ще изригне в околните 10 години, по тази причина Белият дом предложил да изплати на страните, които ще одобряват американски жители, финансиране в размер на 10 милиарда $ годишно за тези 10 години. С тях приемащите страни би трябвало незабавно да обезпечат жилища на американците, които ще би трябвало да изоставен родината си при положение на естествен прелом.

Европа също е застрашена
Не единствено американците са уверени, че вулканът ще изригне. Д-р Жан-Филип Перила от Националния център за научни проучвания в Гренобъл отбелязва, че Франция също е подложена на процеси на повишаване на магмата. Французите също приказват за пробуждане на вулканите в околните 10 години. Последното известно на учените изригване на супервулкан е станало евентуално преди към 70 000 години край езерото Тоба на о. Суматра. То провокирало вулканична зима, която траяла шест-осем години. Последствията от естествения прелом обаче се усещали още хиляда години…

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР