Веско Вълчанов дължал пари на жертвата Кристиян Пеев Арестуваният за убийството

...
Веско Вълчанов дължал пари на жертвата Кристиян Пеев
Арестуваният за убийството
Коментари Харесай

Арестуваният за трупа в шахтата не признава вина

Веско Вълчанов дължал пари на жертвата Кристиян Пеев

Арестуваният за убийството на мъж в София е арестуван за 72 часа с разпореждане на прокуратурата, следва съдът да реши дали да го остави за непрекъснато в ареста, оповестиха от държавното обвиняване на брифинг, на който участват градският прокурор на София Илиана Кирилова, зам.-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, шефът на Столичната дирекция за вътрешни работи (СДВР) Любомир Николов и зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Задържаният за убийството на 41-годишния Кристиян Пеев, чиито остатъци бяха открити в канализацията на жилищна кооперация на столичната улица „ Раковски „, не признава виновност.

Показания за дейностите на Веско Вълчанов обаче е дал мъжът, който му е оказал помощ да прикрие следите от убийството – Константин Суботинов.

Заместник-градският прокурор Иво Илиев изясни, че вследствие на осъществените дейности по следствието органите на Министерство на вътрешните работи са стигнали до второто лице, което има връзка с осъществяването на тежкото престъпно закононарушение.

„ Това лице не е съизвършител, надлежно не е помощник. Няма и никакви доказателства за това. Това лице схваща след осъществяване на убийството за това закононарушение и взема решение да помогне на причинителя да заличат следите като изчистят мястото на престъплението, да изнесат остатъци и прочие “, уточни Илиев и добави, че законът планува до 5 година отнемане от независимост.

На двамата са повдигнати обвинявания – на единия за ликвидиране по изключително нечовечен метод, а на другия за персонално укривателство, защото се счита, че той е подкрепил причинителя да заличи следите от закононарушението, само че не е взел участие в умъртвяването на жертвата.

И за двамата прокуратурата ще желае да бъдат оставени за непрекъснато в ареста.

Убийството беше осъществено на 8 против 9 август.

На конференцията беше маркирано, че органите на реда смятат, че причинителят на действието е бил дебитор на убитото лице.

Заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев пък изясни, че с прокуратурата са съумели да открият освен личността на причинителя на действието, само че и да съберат задоволително доказателства.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов съобщи по отношение на методологията на осъщественото закононарушение, че в четвъртък се е явило лице, показало се за братовчед на изчезналия мъж, с цел да заяви, че е липсващ, в резултат на което органите на реда откриват, че той е погубен.

„ Един от употребените от него телефони е открит наоколо до столична автокъща. Незабавно предприехме дейности и версии по определяне на неговите направления. От незабавните дейности установихме, че последната среща и маршрут, по който са минали той и още едно лице, което след това установихме, влизат на един адрес, след което излиза единствено другото лице, което е притежател на адреса. Това ни накара да проверим версията за възможна съпричастност към тежко престъпно закононарушение на притежателя на жилището, в който за последно влизат тези две лица “, сподели той.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи също по този начин уточни, че след овакантяване на жилището лицето на няколко пъти посещава адреса, още веднъж излиза на съмнителни места и в резултат на което пристъпват към оперативна работа с него.

„ Когато към този момент бяхме съвсем уверени, че това лице е причинител на действието, пристъпихме към оперативни дейности “, добави Николов. Извършителят се среща с друго лице, което навежда органите на реда да стигнат до извода, че може би другото лице е в ролята на помощник на причинителя “, сподели Любомир Николов.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова  разяснява:

„ Това, което считаме, че е вярно, е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде осъден. Тоест не размера на наказването, а това, че ще има един обективен развой, в хода на който ще бъдат събрани задоволително доказателства, с цел да може съдът да постанови едно заслужено наказване, което ще бъде парченце задоволство за околните и значи обществото, че правоохранителните и правораздавателните органи работят със правдивост “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР