Вещо лице извърши повторен оглед на мястото на жестоката катастрофа

...
Вещо лице извърши повторен оглед на мястото на жестоката катастрофа
Коментари Харесай

Направиха повторен оглед на фаталния участък на катастрофата с македонски автобус на „Струма“

Вещо лице извърши още един оглед на мястото на жестоката злополука на автомагистрала " Струма ", при която в края на предходната година починаха 46 души, заяви.

По искане на потърпевшите и на околните на починалите бяха направени замервания на пътния сектор , с цел да се откри има ли нарушавания в него, които биха могли да са измежду аргументите за нещастието.

Адвокатите на потърпевшите и на околните на починалите преди няколко месеца започнаха редом следствие. Целта им е да се откри дали инфраструктурата е измежду аргументите за тежката злополука.



" Ние не отхвърляме виновността на водача и изводите за несъобразена скорост и съгласуваност, които са главните заключения в досъдебните производства, което се води, само че ние твърдим, че наред с тях са налице и неизправности по пътния сектор, които са в директна причинно-следствена връзка с настъпилото събитие ", съобщи юрист Николай Димитров.
По искане на адвокатската адвокатска фирма съдът в Перник позволи да се извърши повторният оглед . Вещо лице е направило замервания на 3-километрово трасе преди мястото на случая и на самия сектор. Ще бъде направена експертиза.

" Умрелият никой не го пази, това е умрелият водач и версията за напълно негова виновност е най-лесна и най-удобна. Ето това ни тормози. Считаме, че някои неща в досъдебното произвеждане не са разследвани с нужната изясненост и конкретика ", разяснява Николай Димитров.

Близките на починалите и потърпевшите са показали претенциите си пред Националното бюро на българските автомобилни застрахователи. Причината - тук лимитите от застраховката " Гражданска отговорност " са към 12 пъти по-големи от тези в Северна Македония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР