Вещите лица бяха категорични, че жената е трудно подвижна и

...
Вещите лица бяха категорични, че жената е трудно подвижна и
Коментари Харесай

Един от биячите на баба Атанаска: Аз съм неграмотен циганин и не мога да чета, полицаи ме биха


Вещите лица бяха безапелационни, че дамата е мъчно преносима и не е добре нито физически, нито душевен. При отговорите, които давала на специалистите се разчуствала и започвала да плаче, а също по този начин чувала мъчно. За това разпитът на баба Атанаска ще се организира при предпазени условия в дома й, като участват единствено правосъдния състав, едно от движимостите лица, изготвило експертизата й и нейни близки, с цел да се усеща тя по-спокойна. 

Защитниците на подсъдимите показаха подозрение относно  подписите на Василев, Радев и Велиев сложени върху протоколите за единодушие за психиатрични експертизи и проучванията им с полиграф от предходното съвещание.  Според юристите въпросните протоколи са подписани под натиск и на тримата роми не е било разяснено на какви проби ги подлагат и че документите не са им били прочетени, а те са необразовани. Обвиняемите бяха разпитани по отношение на въпросните подписи. 

" Аз съм необразован ром, не мога да чета. Полицаите ме биха 24 часа, опираха ми револвер в главата и ми пускаха ток, с цел да си призная и ме накараха да подпиша принудително. Не знам какво съм подписал. Заплашиха ме, че ще ми възпламенят къщата, в случай че не си призная, а аз не съм направил това нещо ", съобщи Тодор Велиев, когато бе разпитан за подписа на протокола.

Атанас Радев и Ангел Василев пък разясниха, че не помнят дали са подписвали и документите въобще не им бяха познати. 

Защитниците на подсъдимите би трябвало авансово да заявят въпросите си документално за разпита на баба Атанаска. Чак по-късно Тодор, Атанас и Ангел ще дават пояснения в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР