Веществото може да се използва за т. нар. мръсни бомби“Полицията

...
Веществото може да се използва за т. нар. мръсни бомби“Полицията
Коментари Харесай

Откриха уран в пакет на летище Хийтроу

Веществото може да се употребява за така наречен „ мръсни бомби “

Полицията за битка с тероризма води следствие, откакто известно количество уран е било намерено в пакет на летище Хийтроу.

Граничните служби са разпознали колета по време на рутинна инспекция на 29 декември. Службата за битка с тероризма е била потърсена, откакто е намерено малко количество от рисковия материал. Веществото може да се употребява за по този начин наречените „ мръсни бомби “, предопределени да разпръскват радиоактивни субстанции.

Командирът на антитерористичната работа Ричард Смит сподели, че количеството нечист материал е извънредно малко и е оценено от специалисти като непредставляващо опасност за обществеността.

Министърът на опазването на здравето Стив Баркли сподели за телевизия “Скай Нюз ”, че се надява да получи повече своевременна информация по отношение на материала, конфискуван на Хийтроу, и добави, че чиновниците работят с партньорски организации, с цел да проверяват и да подсигуряват, че няма риск за обществеността.

BREAKING: A deadly terror plot to deliver uranium to Iranian nationals in the UK has been foiled after counter-terror police swooped in and intercepted the shipment at Heathrow airport.

Самоличността на всички пасажери или компании, свързани с пакета, не е доказана и плануванаъа дестинация на пакета остава незнайна. Няма задържани. Министерството на вътрешните работи не разяснява следствието, до момента в който то към момента продължава, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според журналистическо следствие на вестник пакетът е бил предопределен за ирански жители в Обединеното кралство и е дошъл с полет от Оман, откакто е бил изпратен от Пакистан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР