Вертолетите Ми-8 и Ми-24 на руските аерокосмически сили ще контролират

...
Вертолетите Ми-8 и Ми-24 на руските аерокосмически сили ще контролират
Коментари Харесай

Руски хеликоптер осигурява мира в Нагорни Карабах

Вертолетите Ми-8 и Ми-24 на съветските аерокосмически сили ще управляват зоните на преустановяване на военните дейности в зоната на спора в. Това беше обявено пред публицисти от съветското министерство на защитата, осведоми ТАСС. " Хеликоптерите ще бъдат включени в интервенцията по поддържане на мира за реализиране на въздушен мониторинг на зоните за преустановяване на огъня и контрола на военните интервенции в зоната на спора в Нагорни Карабах ", означи военното ведомство.
Както посочи Министерството на защитата, хеликоптерите ще вземат участие и в доставката на материално-техническо съоръжение и личен състав от миротворческия контингент в труднодостъпни региони. Хеликоптерите са изнесени с въздушен превоз до летището в Ереван с военно-транспортния аероплан Ан-124 " Руслан ".
 Въпреки примирието: Бомбардираха столицата на Нагорни Карабах Въпреки примирието: Бомбардираха столицата на Нагорни Карабах
Столицата на сепаратистката област Нагорни Карабах, Степанакерт, през днешния ден още веднъж беше бомбардирана. Това се случва за пръв път след влизане...
Припомняме, че на 9-ти ноември съветският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян подписаха взаимно изказване по отношение на цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах . По-специално, съветският водач съобщи, че азербайджанската и арменската страни ще останат на своите позиции, а миротворците от Руската федерация ще бъдат ситуирани в района. Освен това Баку и Ереван би трябвало да обменят пандизчии и тела на мъртвите. Руското министерство на защитата заяви, че след резултатите от диалозите за видео връзка сред съветския министър на защитата военачалник на армията Сергей Шойгу и турския министър на защитата Хулуси Акар е подписан Меморандум за основаването на взаимен руско-турски център за надзор на прекратяването на огъня в Нагорни Карабах. Той ще бъде ситуиран на територията на Азербайджан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР