Вероятността за рецесия в САЩ през следващите 12 месеца вече

...
Вероятността за рецесия в САЩ през следващите 12 месеца вече
Коментари Харесай

Проучване на Блумбърг: Вероятността за рецесия в САЩ догодина нараства до 30%

Вероятността за криза в Съединени американски щати през идващите 12 месеца към този момент доближи 30%, което е най-високият % от 2020 година насам, демонстрират резултати от последно изследване на организация Блумбърг измежду водещи икономисти.

При аналогично изследване през април възможностите за икономическа криза се оценяваха на 27,5%, откакто единствено преди три месеца (преди съветската инвазия в Украйна) вероятността за криза се определяше на едвам към 15%.

Последното изследване на Блумбърг е извършено от 6 до 11 май и включва отговори от 37 икономисти.

През последните седмици нарастват страховете от криза. Инфлацията в Съединени американски щати е най-високата от десетилетия и евентуално цените ще не престават да се покачват още известно време.

В същото време Федералният запас наподобява твърдо зает с бързо ограничение на инфлацията чрез по-агресивно нарастване на главните американски лихви. Въпреки това централната банка е изправена пред сложна задача - да охлади икономическия напредък задоволително, с цел да ограничи възходящия ценови напън, само че в това време това изстудяване да не прекомерно, с цел да не изпадне стопанската система в криза.

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР