Вероятно сте виждали тази снимка в интернет, но не знаете

...
Вероятно сте виждали тази снимка в интернет, но не знаете
Коментари Харесай

Историята на тази легендарна снимка

Вероятно сте виждали тази фотография в интернет, само че не знаете нейната ужасяваща история, водеща началото си от 1985 година На фотографията е 13-годишният Тайлър Кърк, отишъл на фотосите на реклама на течен шоколад „ Nutella “. Момчето трябвало да изиграе общоприета роля в сюжет, в който момче седи в двора на своя дом и отегчено дъвче ябълка. По-нататък по сюжет родителите му се връщат от магазина с буркан „ Nutella “ и той щастливо стартира да маже шоколада върху филии самун.

На снимачната площадка имало голяма кошница с червени ябълки – ресурс за несполучливите повторения. Станало по този начин, че действието с ябълката се получило от втория опит и по този начин съвсем цялата кошница била разполагаем на екипа.

Рекламодателите били изобретателни хора и да ядат просто ябълки им изглеждало скучно занятие. Някъде в прилежащо студио те намерили състезателен лък и почнали да стрелят по ябълките. На фотосите бил и някой си Джейсън Адърли, който в колежа се бил занимавал професионално със пукотевица с лък. У него се зародила концепцията за фото-сюжет, състоящ се от две елементи: лицето на човек с ябълка на главата и същото лице с простреляна от стрелата ябълка. Серията от фотосите трябвало да покаже другите страсти – страха преди изстрела и еуфорията след това.

Недосетливият Тайлър, който дочул целия диалог, се съгласил непринудено да бъде „ целта “.

Сложили момчето до декоративното дърво, настроили обективите и създали първата фотография. Джейсън взел в ръцете една ябълка, само че в главата му хрумнала концепцията да създадат и трета фотография, показваща вярата в момчето. Тогава към момента никой не виждал заплахата. Джейсън се отдръпнал на 5 метра, дръпнал тетивата, стрелата хвръкнала и пронизала момчето право в челото. Фотографът снимал сцената, а момент по-късно Тайлър паднал мъртъв.

Джейсън Адърли бил наказан на 35 години затвор.

Тази история в действителност вледенява кръвта във вените, но… тя е една фантастика. Не знаем кой болен мозък е измислил историята, само че в действителност тази фотография е рекламен постер за маратон в Копенхаген.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР