Вероятно се чудите, когато излезе следващото поколение PlayStation конзоли, дали

...
Вероятно се чудите, когато излезе следващото поколение PlayStation конзоли, дали
Коментари Харесай

Нов патент на Sony разкрива, че PS5 ще може да стартира стари игри

Вероятно се чудите, когато излезе идващото потомство PlayStation конзоли, дали ще може да подкарате игрите си от предходната PS4. Sony, наподобява, мисли по въпроса, защото компанията е издала нов патент.

Патентът (който можете да разгледате на J-PlatPat, в случай че знаете японски) е с номер 2019-503013, поръчката за него е подадена на 20-ти януари 2017, като патентът е получен на 31-ви януари 2019 от Sony Interactive Entertainment. Един от проектиралите патента е Марк Сърни и Саймън Пилгрим, който е основен програмист в европейския филиал на Sony. В автобиографията си в LinkedIn Пилгрим се разказва като „разработващ усъвършенствани междуплатформени кодове, библиотеки за геометрия и анимация за PlayStation 3, Vita и 4…“

Патентът разказва нов тип развой, с чиято помощ програмен продукт от едното устройство може да се извършва безпогрешно на новата подпора . Подчертава се, че макар по-мощния процесор на новите платформи, архитектурата му може да се разграничава прекалено много от предходните генерации. Затова, с цел да се излъже софтуера, се симулира среда на остаряло устройство. В документа са включени схеми, изобразяващи по какъв начин системата употребява „измамни“ идентификационни кодове, с цел да реализира задачата си.

Макар да не се загатва новата подпора, почитателите са на мнение, че тук безусловно става дума за PlayStation 5 и платформата ще може да започва съвсем всевъзможни игри, датиращи още от времето на PS1. Това би било в действителност огромно достижение, като се има поради особената архитектура на Cell процесора на третото потомство PlayStation.

Въпреки че емулацията на PS2 заглавия до известна степен е допустима на PS4, PS3 игрите могат да се играят единствено посредством стрийминг през PlayStation Now. За разлика от Sony, Microsoft предлага разширена поддръжка на остарели Xbox 360 заглавия на новата Xbox One и One X.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР