Вероятно често ви се случва да си обещаете да заспите

...
Вероятно често ви се случва да си обещаете да заспите
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако цъкате на телефона преди лягане

Вероятно постоянно ви се случва да си обещаете да заспите рано, само че по-късно да превъртате напразно в обществените мрежи часове наред. Всеки го прави, само че в действителност това се отразява доста.

Ето по какъв начин:

1. Вреди на очите ви

Когато напрягате очите си, до момента в който употребявате смарт телефона си, това може да докара до напрежение в очите, известно още като изтощени очи. За да отбраните очите си, пробвайте да намалите яркостта на екрана и избягвайте да употребявате телефона си прекомерно дълго.

2. Влияе на качеството на съня

Когато най-сетне легнете в леглото в края на дълъг ден, може да бъде доста изкушаващо да прекарате още малко време в инспекция на известията си или четене на вести. Но този табиет не е толкоз безопасен, колкото наподобява и потреблението на телефона преди лягане може да ви попречи да спите добре. Синята светлина от вашия смарт телефон освен визира зрението ви, само че може да наруши цикъла ви сън-будност, което от своя страна може да аргументи други здравословни проблеми.

3. Може да аргументи болежка във врата

Ако постоянно изпитвате болежка във врата, потреблението на телефона ви в леглото може да утежни съществуващото положение още повече. Когато наклоните главата си напред, с цел да погледнете екрана, тук-там се натоварват мускулите на шията, причинявайки болежка. Ако не можете да си визиите да си легнете, без да ревизирате телефона си, пробвайте да го държите на равнището на очите, с цел да избегнете напрежението на мускулите.

4. Това може да докара до по-бързо стареене на кожата ви

Може да харчите доста пари за скъпа козметика, само че нещо толкоз просто като потреблението на телефона ви в леглото може да саботира всичките ви старания. Когато погледнете надолу към телефона си, кожата на шията се набръчква, което от своя страна може да ви накара да изглеждате по-възрастни, в сравнение с сте.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР