Вериги магазини, които търгуват с нехранителни стоки, предупреждават за некоректно

...
Вериги магазини, които търгуват с нехранителни стоки, предупреждават за некоректно
Коментари Харесай

Зеленият сертификат скара малките и големите магазини

Вериги магазини, които търгуват с нехранителни артикули, предизвестяват за неточно ценообразуване в обектите, които не попадат в обсега на „ зеления документ “. Според заповедта на здравния министър достъпът до нехранителни магазини с повърхност над 300 кв.м. става единствено и само със зелен документ, до момента в който за по-малките обекти такова условие няма. Клиентите се струпват на малко пространство, без да съблюдават отдалеченост, а това заплашва тяхното здраве. От друга страна поради нарасналата посещаемост дребните магазини подвигат изкуствено цените.

„ В изискванията на рецесия считаме, че ограниченията на държавното управление би трябвало да са на първо място ефикасни за хората и обективни за бизнеса. Те следва да бъдат идентични за целия нехранителен бранш, включително за обектите под 300 кв.м., както и за площите с нехранителни артикули в хипермаркетите, продаващи хранителни и нехранителни артикули. Така в най-голяма степен ще се резервира здравето на хората и конкурентния пазар в полза на стопанската система на страната “, смятат от Technopolis, Praktiker, Jumbo, Como, Technomarket, Praktis, Domko, Mömaх, Aiko и XXXL. Те са изпратили писмо до обществения министър Гълъб Донев, здравния министър Стойчо Кацаров и министъра на стопанската система Даниела Везиева. Веригите акцентират, че приветстват ограниченията, които властта взима, с цел да ограничи епидемията и до момента постоянно покорно са ги спазвали.

„ Наредбата не основава предпоставки за ограничение разпространяването на вируса, а в противен случай, давайки забележителна независимост на по-малките и тесни обекти, способства концентрирането на хора (при това без негативен тест или документ за ваксиниране) точно в обекти, където е по-трудно да се провеждат противоепидемични ограничения и е съвсем невероятно да се управляват ограниченията. Още повече, че в огромните търговски обекти не се следи и мъчно може да стане скупчване на хора. В подобен смисъл наредбата не е ефикасна и не е в полза на хората “, смятат от огромните нехранителни магазини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР